BENKOVAC Još malo o velikom uspjehu mladih i nadarenih kickboksača…

Svjetsko prvenstvo u kicboxingu za kadete i juniore održano je od 25.  do 31. kolovoza ove godine u Budimpešti na kojemu je nastupilo više od 3 000 natjecatelja iz 65 država sa svih kontinenata. Dva benkovačka kickboxing kluba KBK Palestra i KBK Velebit sudjelovala su na natjecanjima s kojih su se vratili sa srebrnim i brončanim odličjima, što predstavlja izniman sportski uspjeh za ove djevojke i mladiće, njihove trenere, roditelje i naravno naš Grad Benkovac.

Odličja sa svjetskog prvenstva u Budimpešti u naš grad su donijeli MARKO KUTIJA (KBK Palestra) – 2. mjesto, MARJAN BAGAVAC (KBK Palestra)  – 3. mjesto, OSKAR BRZOJA (KBK Velebit) – 3. mjesto i LUCIJA TOKIĆ (KBK Velebit) – 3. mjesto.

U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila i dva člana KBK Palestra Benkovac, Marko Kutija i Marijan Bogovac.

Inače prvenstvo se održava svake dvije godine.

Nastupajući Marko Kutija se borio u disciplini point fight – 69 kg u jakoj konkurenciji imao je i izuzetno jake protivnike protiv sebe iz Grčke, Poljske, USA, da bi nakon svega ušao u finale i napravio povijesni uspjeh kako za sebe tako za reprezentaciju Hrvatske i svoj klub Palestra i dakako za Grad Benkovac. U finalu se borio protiv predstavnika Njemačke reprezentacije, poražen je no srebro je zlatnog sjaja.

Drugi član Palestre, Marjan Bagavac borio se u disciplini kick light -94 kg te pobijedio predstavnika Južno Afričke republike. U polufinalu ga je čekao Talijan u kojoj je Marjan do samog kraja borbe vodio, ali na žalost u zadnjim trenucima je izgubio borbu i tako uzeo brončanu medalju.

Marko Kutija, rođen je u Lisičiću 30. lipnja 2010. godine, učenik je osmog razreda Osnovne škole Benkovac, vrlo dobar je učenik. Osim škole i treninga voli se družiti sa prijateljima, stvara nova poznanstva. Razmišlja kako bi jednog dana nastavio sa trenerskim poslom u kicboxingu i završio Kineziološki fakultet. Jako je posvećen treninzima, dosta uporan i vrlo vrijedan i radišan, upija što mu trener kaže, naglašava Matej Lebo, njegov trener. Sve čestitke našem Marku koji se vinuo do svjetskih razina, te pronio slavu Hrvatske, Bankovca i Lisičića.

Marjan Bogovac – brončani svjetski, rođen je 27. lipnja 2008. godine u Benkovcu. Pohađa srednju školu – računalni tehničar. Vrlo dobar je učenik, voli sport, poglavito borilačke sportove. Maksimalno je zainteresiran na treninzima, uporan i nastoji što bolje savladati sve elemente i vještine, ovog sporta. I on želi jednoga dana pored računarstva, biti trener kicboxinga, jer voli prenositi svoja znanja na mlađe, zaključio je trener Matej Lebo, proslavljeni kicboxing borac i svjetski prvak.

Na natjecanju za Hrvatsku kickboxing reprezentaciju nastupilo je i dvoje članova Kickboxing kluba „Velebit“ iz Benkovca u disciplini Light contact, koji su sjajnim i beskompromisnim borbama ostvarili hvale vrijedne rezultate:

Tokić Lucija (-65 kg), starija kadetkinja, osvojila je 3. mjesto – brončanu medalju. Dakle, naša višestruka državna prvakinja, u kategoriji je imala ukupno 15 borkinja, te je u borbama dominantno savladala predstavnice Grčke i Poljske, čime je osvojila treće mjesto, odnosno brončanu medalju, nakon čega je u nastavku prvenstva tijesno izgubila sa samo jednim bodom razlike u borbi za finale sa predstavnicom Njemačke…

Oskar Brzoja (-52 kg), stariji kadet, također je osvojio 3. mjesto – brončanu medalju. Oskar je također višestruki državni prvak, te mu je na ovom Svjetskom prvenstvu u kategoriji bilo čak 25 boraca, dok je bespoštednim borbama dan za danom svladao predstavnike Čilea, Rumunjske i Bugarske, čime je i on osvojio 3. mjesto – svjetsku broncu. U borbi za finale sa starijim i iskusnijim predstavnikom Irske je nažalost izgubio bodovnom razlikom iako je borba bila ravnopravna do same završnice…

Kako nam prenose ponosni treneri benkovačkih kickboxing klubova Matej Lebo (KBK Palestra) i Mario Brzoja (KBK Velebit), ovi rezultati su plod upornog, predanog rada i treninga, što je u konačnici rezultiralo osvajanjem svjetskih odličja. Treba naglasiti kako su ovi sportaši i sportašice u prvom redu divni dečki i djevojke kojima ništa nije teško uraditi što se tiče treninga i rada, stoga vjerujemo da im je put otvoren i prema većim sportskim uspjesima. Velike čestitke svima! (Mile Marić)

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...