ATHLETIC: Modriću je derbi označio početak pada, a sada se tamo vraća zbog Mbappea

Luka Modrić najvjerojatnije će zamijeniti ozlijeđenog Kyliana Mbappea u prvom sastavu Reala u gradskom derbiju kod Atletica u nedjelju i to tako što će se Ancelotti za taj meč vratiti taktici s četiri veznjaka. Ovo otkriva Realov insajder Mario Cortegana s Athletica.

Realu se najbolji strijelac ozlijedio u najgorem trenutku. Barca se odlijepila, a Atletico je pred vratima 

Mbappe je sjajno krenuo u Realu nakon što je ljetos konačno došao u klub i prvi je strijelac prvaka Španjolske i Europe. U prvih devet utakmica postigao je sedam golova i namjestio jedan. No, na posljednjoj, u kojoj je zabio krasan gol za pobjedu nad Alavesom, ozlijedio se tako da ga neće biti tri tjedna.

Real je naime objavio da je Mbappe ozlijedio bedreni mišić lijeve noge, zbog čega ga čeka spomenuta prisilna pauza. Tijekom nje će propustiti gradski derbi kod Atletica, zatim gostovanje u Ligi prvaka kod Lillea te domaći meč La Lige protiv Villarreala.

S obzirom na to da je Real u obranu domaćeg naslova krenuo s dva remija u prvih šest utakmica, dok je vodeća Barcelona savršena sa svih sedam pobjeda, Ancelottijeva momčad ne smije kiksati kako joj se Barca na vrhu ne bi još više odlijepila. Zato joj Mbappeova ozljeda pred Atletico dolazi u najgorem trenutku.

“Modrić se vraća protiv Atletica, ali upravo je derbi prošle sezone bio početak njegovog pada”

Athletic piše da će Ancelotti najvjerojatnije Mbappea zamijeniti Modrićem. Naravno, oni su potpuno različiti igrači i ne misli se na Modrićevu doslovnu popunu Mbappeove pozicije i profila, nego na to da ova ozljeda tjera Realovog trenera na promjenu formacije. No, Athletic ističe kako tu postoji jedan problem.

Podsjeća da je posljednji Realov prvenstveni poraz bio prije godinu dana upravo protiv Atletica (3:1) te da su tada suparnički veznjaci izdominirali Modrića, zbog čega je nakon ove utakmice on pao u drugi plan. Ancelotti je naime tada igrao s Modrićem i Kroosom, ali je nakon poraza u gradskom derbiju startao Nijemac, dok je Hrvat izgubio status nedodirljivog, piše index.hr.

“Igra malo kao starter, ali je važniji nego prošle sezone”

“Modrić je najvjerojatnija zamjena za Mbappea ako će Ancelotti koristiti četiri veznjaka protiv Atletica, iako je prošle godine igrao u blamaži Reala u madridskom derbiju. Modrić je bio nezadovoljan zbog sekundarne uloge koju je imao nakon toga, ali je pristao na novi ugovor u Realu i izgleda kako je ove godine važniji.

Do sada je odigrao 353 minute naprema 287 minuta, koliko je odigrao nakon prvih devet utakmica prošle sezone. Činjenica je da je Modrić ove sezone od devet utakmica na samo tri bio starter, ali Ancelotti u njemu vidi sigurnu okladu s obzirom na njegovu vječnu ambiciju. Stožer misli da je Luka još uvijek u najboljoj fizičkoj spremi te kako bez problema može igrati 90 ili više minuta. Posebno ako odmori koju utakmicu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...