ASK ZADAR Karla Žilić i Marietta Blatnjak pozvane u reprezentaciju

U Zagrebu je proteklog vikenda održano ekipno prvenstvo i kup Hrvatske za kadete i kadetkinje, koje je ujedno i izborno natjecanje za nastup u reprezentaciji Hrvatske.

Nastupilo je petero atletičara ASK Zadar, a briljirala je Karla Žilić, koja je ostvarila dvije uvjerljive pobjede te će reprezentaciju Hrvatske predstavljati u disciplinama 100m prepone i 300m prepone. Ona i atletičarka Ak Dinamo Zrinjevac Zara Veltruski jedine su dvije atletičarke s dvije pobjede na prvenstvu.

Marietta Blatnjak nastup u reprezentaciji izborila je drugim mjestom u disciplini skoka u vis . Na natjecanju su nastupile i Natali Barišić (skok u vis 5. mjesto) , Cvita Klarić (skok u vis 4. mjesto i koplje 3. mjesto) te kadet Dorijan Jurešić (300m prepone, 5. mjesto). Nedostajalo je malo sportske sreće da i oni izbore nastup u reprezentaciji.

Susret reprezentacija zakazan je 28. rujna u Zagrebu, a osim Hrvatske nastupit će i atletičari iz Slovenije, Češke, Mađarske i Slovačke. Osim Karle i Mariette u reprezentaciju je  pozvana i trenerica Katarina Gašparović Žodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...