A1 ILI PISTA Na autocesti između Benkovca i Pirovca vozio -264 km/h! Maksimalno dozvoljena-130…

Nakon što su policijski službenici u srijedu i četvrtak na autocesti zaustavili dva vozača u prekršaju prekoračenja dopuštene brzine kretanja, jučer su zaustavili vozača pri brzini od 264 km/h…

U petak, 26. rujna u 21.36 sati na autocesti A-1, na dionici između Benkovca i Pirovca, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač, snimili i zaustavili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom splitskih registarskih oznaka brzinom od 264 kilometra na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h, imformira nas PU zadarska.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura te mu je izrečena zaštitina mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju 1 mjeseca.

-Napominjemo kako će u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama zadarska policija i tijekom ovog vikenda nastavlti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa. Bit će usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, a naglašavamo kako će se aktivnosti također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu, tzv. recidiviste, stoga apeliramo na sve sudionike u prometu, a naročito na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu- poručili su iz PUZ-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...