A ZADAR… Grad Samobor pomaže roditeljima u opremanju osnovaca i srednjoškolaca, besplatni udžbenici, radne bilježnice, sufinacirani prijevoz…

Grad Samobor i ove godine financijski pomaže roditeljima u opremanju školaraca za novu školsku godinu. S obzirom na to da će osnovnoškolci od države dobiti besplatne udžbenike, Grad Samobor osigurao je radne bilježnice i ostali dodatni obrazovni materijal.

Za prvašiće je Grad osigurao i poklone dobrodošlice, treću godinu uzastopno srednjoškolci s područja Samobora dobit će jednokratne naknade za kupnju udžbenika, koje ove godine iznose 200 eura, što je 50 eura više nego lani.

“Na ovaj način roditeljima financijski pomažemo u opremanju školaraca. Za radne bilježnice i ostali obrazovni materijal iz proračuna smo izdvojili smo 310.000 eura, a za pomoć srednjoškolcima u obliku jednokratnih naknada u iznosu od 200 eura osigurali smo150.000 eura. Ulaganjem u djecu i mlade ulažemo u budućnost cjelokupne zajednice. Svim učenicima želim uspješnu i sretnu novu školsku godinu, posebice prvašićima koji ulaze u sustav obrazovanja, a djelatnicima u obrazovanju, kao i njihovim roditeljima puno strpljenja i uspjeha “ – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Školarci ostvaruju pravo i na sufinancirani javni prijevoz. Grad Samobor osigurao je u Proračunu za 2024. godinu preko 1,2 milijuna € za subvencije osnovnoškolskih, srednjoškolskih te studentskih mjesečnih pokaznih karata. Prijevoz učenika osnovnih škola te prijevoz na izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u potpunosti su besplatni.

Mjesečne pokazne karte za redovite učenike srednjih škola s područja grada Samobora koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole veću od pet kilometara, Grad Samobor subvencionira u iznosu 25% cijene mjesečne pokazne karte, a država u iznosu od 75% cijene pa je za njih- naglašavaju iz Grada- prijevoz besplatan.

Mjesečne pokazne karte za redovite učenike srednjih škola s područja grada Samobora koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole manju od pet kilometara, Grad Samobor – prenosi Gradonačelnik.hr– subvencionira u iznosu od 75 posto cijene mjesečne pokazne karte, a učenicima srednjih škola subvencionira se i prijevoz na izvannastavne i izvanškolske aktivnosti izvan mjesta prebivališta u iznosu od 75 posto cijene mjesečne pokazne karte, dodaju nam.

Grad Samobor subvencionira i redovite učenike srednjih škola koji koriste prijevoz ZET – om u iznosu od 50 posto cijene mjesečne pokazne markice, napominju iz Grada.

Redovitim studentima s područja grada Samobora subvencionira se cijena mjesečne pokazne karte u iznosu od 20 € na mjesec. Redovitim studentima koji studiraju izvan područja grada Zagreba i Zagrebačke županije subvencionira se prijevoz u iznosu od 13,27 € na mjesec. Grad Samobor sufinancira troškove javnog prijevoza vlakom redovitim studentima s prebivalištem na području grada Samobora u iznosu od 9,95 € mjesečno bez obzira studiraju li u Zagrebu ili nekom drugom gradu Hrvatske, čime je prijevoz vlakom u 2. razredu redovitih vlakova u Hrvatskoj studentima besplatan. Kako ostvariti pravo na subvencionirani prijevoz učenici mogu saznati na mrežnim stranicama Grada Samobora i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...