100 KILOMETARA ZADRA 23. izdanje Oldtimer auto rallyja okupilo sudionike iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva

23. izdanje, sada već tradicionalnog Oldtimer auto rallyja “100 kilometara Zadra” održano je ove subote u Zadru, Novigradu, Polači i Sukošanu, u organizaciji Oldtimer kluba Zadar. Ova manifestacija je okupila 90 sudionika koji dolaze iz 26 klubova iz, ne samo čitave Lijepe naše, već i ostalih zemalja poput Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Italije, pa čak i Poljske.

Ovom su prilikom zaljubljenici u klasične automobile posjetili i obišli Zadar i Zadarsku županiju, a kroz vožnju, ali naravno i druženje, i upoznali njezine ljepote. Sudionici se također natječu u ispitima u 4 kategorije, a za najuspješnije su osigurane i prigodne nagrade, koje se sastoje od pehara koje su članovi kluba izradili sami. U suradnji s obrtom Karavida nastale su i posebne nagrade izrađene od pečenog stakla. Ove godine organizirane su i zasebne nagrade za ženske posade, kojih sveukupno ima 5, a one će se imati prilike natjecati u Classic Lady Sprintu koji će po prvi put biti odvožen u Zadru.

Program je započeo u 8:00h na Branimiru kada su sudionici rallyja izložili svoje automobile koje su svi građani, ali i posjetitelji grada Zadra, imali prilike razgledati.

Potom su u 10:00h sudionici krenuli put Novigrada gdje ih je dočekala Turistička zajednica Novigradsko more i općina Novigrad. Oni su im pripremili dobrodošlicu najbolje kako su znali – prigodnom marendom u novigradskom stilu! Tako su sudionici imali prilike kušati ribarske specijalitete po kojima je samo mjesto i poznato, a to je posebno interesantno upravo za one koji dolaze iz unutrašnjosti Hrvatske, ali i iz ostalih zemalja.

Nakon Novigrada, kolona vozila se upućuje prema Polači gdje će posjetiti vinariju MasVin, čiji je vlasnik Rade Bobanović, veliki poznavatelj vina i maslinovog ulja. Vinarija je poznata upravo po svojim vrhunskim proizvodima, a tamo su ih sudionici imali prilike degustirati, ali i razgledati samo imanje.

Nakon degustacije, kolona je se uputila prema Sukošanu, gdje je predviđen i kraj rallyja u popodnevnim satima uz svečani ručak u Marini Dalmacija. Tamo će sudionicima biti dodijeljene nagrade te će uz završnu svečanost i prigodno druženje, ovogodišnje izdanje Oldtimer auto rallyja biti završeno.

Oldtimer auto rally “100 kilometara Zadra” događaj je koji, osim što omogućava uživanje u ljepoti klasičnih automobila, promovira kulturnu baštinu i turistički potencijal Zadarske županije, a samim time i doprinosi popularizaciji ove regije kao atraktivne turističke destinacije. Ovaj rally također naglašava važnost očuvanja tehničke i kulturne baštine, a ujedno je i idealna prilika za okupljanje svih ljubitelja klasičnih automobila, kao i sklapanje novih prijateljstava. Iz tog će razloga 7. rujna 2024. godine, zasigurno svima njima ostati u lijepom sjećanju.

Fotogaleriju limenih ljubimaca s Branimira možete pogledati ispod teksta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...