ZAŠTO NA SINJORETOVU NEMA STRUJE? HEP: ”Uzrok prekida napajanja su višestruka oštećenja podzemnog električnog kabela”

Nakon što su nas stanivnici Sinjoretova zamolili da u Hrvatskoj elektorprivredi provjerimo zbog čega tako često ostaju bez struje, što im je ogroman problem na ovim ekstremnim vrućinama, za pojašnjenje smo se obratili HEP-u.

Podsjetimo, mještani ovog zadarskog kvarta obratili su nam se za pomoć jer su ovoga tjedna čak jedan čitav dan ostali bez struje:

Kako građani grada Zadra, predio Sinjoretovo, gotovo 24 sata može biti bez struje u 21. stoljeću. Naime nas kao korisnike još i grde što ih zovemo već, zamislite, treći put od sinoć. Hrana se kvari, o temperaturama bez klimatizacije ne treba govoriti, o kroničnim ili terminalnim bolesnicima, djeci kojoj je potrebna kronočna terapija za koju im je potrebna električna energija. Priprema obroka za one koji nemaju plin je očito nevažna za zadarski HEP, dojavila nam je mještanka Sinjoretova.

Evo što su nam o problemu stanovnika Sinjoretova odgovorili u Hrvatskoj elektroprivredi:

Uzrok prekida napajanja na spomenutom području su višestruka oštećenja podzemnog električnog kabela. Zbog prirode i lokacije kvara, nije bilo moguće u kraćem roku detektirati sve lokacije oštećenja kabela i izvršiti interventne radove na otklanjanju kvarova, navodi nam HEP.

U nastavku su nam objasnili kako je moguće da je došlo do kvarova te da su ih sanirali, no najavili su i nove planirane sanacije.

Kvarovi su u potpunosti otklonjeni 28. kolovoza oko 20 sati, a napajanje svih korisnika uspostavljeno je u 20,20 sati. S obzirom da su se kvarovi pojavili u ulici u kojoj su nedavno završeni radovi na Aglomeraciji Zadar-Petračane, moguće je da je do oštećenja kabela došlo prilikom izvođenja tih radova. S obzirom na uočena oštećenja, kabel je potrebno zamijeniti, što se planira obaviti do kraja godine, najavio nam je HEP.

Nadamo se, zajedno s mještanima Sinjoretova, da su njihove nevolje s prekidima struje sada iza njih, jer nitko u 2024. godini ne bi trebao biti bez osnovnih uvjeta za život, osobito tijekom ovih nesnosnih vrućina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...