ZADAR VEČERAS Za svakoga ponešto- Bare na Puntamici, Narodni muzej, Feštice petkom, Zadar Wine Festival, Kino Zona…

Petak večer, ide nam/vam se vani, ali gdje, kada, kuda…

Evo nekih prijedloga za Zadar, a vi slobodno dodajte one koje smo propustili navesti…

Zadovoljstvo nam je najaviti 6. Puntamišku feštu u organizaciji Udruge mladih Puntamika pod pokroviteljstvom TZ grada Zadra. Prvi petak u kolovozu, 2.8.2024., družimo se na Puntamici u ulici Obala kneza Domagoja a u goste nam dolaze Goran Bare i Majke, program kreće od 20:00 sati uz DJ-a Stanka Bondžu.

Klapa Mirakul nastupa u Diklu, 21-23 sata…

Narodni  muzej Zadar poziva Vas na izložbu RIžibiži – Stipe Surać,  retrospektiva fotografija otoka Iža u Domu kulture u Velom Ižu. Zadarski fotoreporter Stipe Surać ovom prilikom izlaže 36 fotografija Iža nastalih  u različitim periodima, u rasponu od 2002. do danas koje predstavljaju njegov osobni pogled i doživljaj zavičaja. Koncepcijski izložba prezentira niz tema koje uhvaćene njegovim specifičnim snimateljskim senzibilitetom pričaju o općeživotnim prilikama otoka i otočana suvremenog Iža. Veći dio fotografija izloženih na ovoj retrospektivi objavljene su u reportažama glasovitog svjetskog časopisa National Geographic i u knjizi – interaktivnom foto brevijaru Mediteranski armerun – Jadranske letere i litrati u kojima snažno i neponovljivo ilustriraju tekstove i priče o jadranskim otocima i obali, sudbinama i životima ljudi s morem i uz more… Izložba će trajati do subote 17. kolovoza 2024., a ulaz je slobodan.

Narodni muzej Zadar čestita svim građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, koji slavimo 5. kolovoza. Pozivamo sve građane grada Zadra 2. kolovoza u 18 sati u prostore II palače – Kneževa i Providurova palača, na druženje uz besplatno razgledavanje izložbi: Upoznajte djelić povijesti grada Zadra kroz izložbu Šest salonskih priča. Otkrijte ponajbolje hrvatske umjetnike na izložbi Jedan svijet.  Odmorite se s nama na izložbi Godišnji odmor uz fotografije Mare Milin. Druženju u Narodnom muzeju Zadar priključio se i Zavičajni klub Janko Mitrović sa svojim čuvenim prisnacem koji će se moći degustirati. Program 2. kolovoza 2024.: 18h  Slobodan ulaz uz stručno vodstvo: Izložba 6 salonskih priča, kustos Hrvoje Perica, Razdoblja grada Zadra složena u ambijente povijesnog i kulturnog značenja koja govore o životu njegovih građana. Izložba Jedan Svijet, viša kustosica Nevena Štokić: Kolekcija umjetnina iz postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti koja nam predstavlja jedinstven uvid u 180 godina hrvatske umjetnosti. Izložba Godišnji odmor, viša kustosica Nevena Štokić: Jubilarna izložba zadarske fotografkinje Mare Milin kojom prestavlja opus svog djelovanja kroz 30 godina karijere… 19h  Dobrodošlica u Atriju Kneževe palače_ uz priču o posjećenim izložbama i druženje uživajte s nama u autohtonom jelu Zadarske županije; bukovačkom prisnacu…

Vino i ljeto se vole mi to znamo, zato smo spojili predivne ljetne večeri s odličnim vinima samo za vas! Pridružite nam se od petka 02. do ponedjeljka 05. kolovoza na zadarskoj šetnici – Muraj. Uživajte u ljetnoj atmosferi uz najdraže kapljice, zalazak sunca i glazbu.
Vidimo se od 19:00 sati do ponoći!- Zadar Wine Festival.

Tu su i- Feštice petkom! Kantaduri i klapa Donat…

Zadarski Poluotok i ovog će ljeta živjeti punim plućima, a kako bi turistima i domaćim ljudima pružila autentični dalmatinski doživljaj, Turistička zajednica grada Zadra i ove će godine organizirati tradicionalne feštice petkom. Program počinje u 20:30 sati i traje do 2 sata ujutro idućeg dana.

Klapsko pjevanje ima duboke korijene u dalmatinskoj kulturi i predstavlja važan dio identiteta i baštine ove regije te svjedoči o bogatoj povijesti Dalmacije. Tradicionalno višeglasje i bravurozne izvedbe originalnih napjeva uvijek su privlačile turiste, a bez obzira na jezične prepreke, pjesme o ljubavi, moru, domu, pomorcima ili teškom životu težaka bile su neizostavan „začin“ svake zabave. Nema boljeg mjesta za njime od Poluotoka, budući da je oboje – jedno kao nematerijalnu, drugo kao spomeničku baštinu, pod zaštitu stavio UNESCO…

Dani Sun… Petak, Petrčane, 21-22.30. kraj mora…svi ste dobrodošli.

Kino Zona- Film:

Radnička klasa ide u pakao
DRAMA HOROR
Srbija, Grčka, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Rumunjska 2023. 127 min.
Tvornica u kojoj su nekad bili zaposleni stanovnici cijelog grada i okolnih sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta tijekom kojeg je skupina njezinih radnika stradala u namjerno podmetnutom požaru. Preostali radnici, devastirani gubitkom svojih najmilijih i posljedičnom korumpiranom prodajom tvornice, pokreću proteste, ali čini se da su njihovi napori uzaludni i ne daju konkretne rezultate.

Osjećajući se napuštenima od strane vlasti, pa čak i Crkve, oni traže utjehu i odgovore u natprirodnom. Karizmatična Svetlana (Tamara Krcunović), bivši robijaš Mija (Leon Lučev) i ostali radnici udružuju se kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Dok nespretno zaranjaju u tajanstveno carstvo, prolaze kroz socijalno i emocionalno oslobođenje te neočekivano otkrivaju unutrašnju moć za koju nisu niti znali da je posjeduju…
Prikazivanja
Pet. 02.08.2024. 21:00
Lokacija
Atrij Palače Cedulin

Elena Stella – koncert…

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...