ZA RAZLIKU OD VEĆINE HRVATSKE Ravni kotari bilježe porast broja gostiju

Unatoč lošim trendovima u većini hrvatskkih destinacija, Ravni kotari zabilježili su dobru sezonu. Razlog tome su i cijene koje su tek simbolično povećane, za razliku od ostatka županije, pa i poznatih turističih središta u kojima su cijene enormno porasle.

Zasluga je to i Turstičke zajednice Ravni kotari koja nije upala u zamku trendova, već još od svojega osnutka želi zadržati autohtonost ovog područja. Naime, TZ Ravni kotari osnovana je 2019. godine u vrijeme mandata ministra Garija Cappellija, a cilj im je bio objediniti grad Benkovac i čak šest ravnokotarskih općina.

Ovom odlukom TZ Ravni kotari dobila je epitet jedne od turističkih zajednica koja površinski pokrivaju najveće područje u Hrvatskoj s obzirom da uz grad Benkovac, pokriva i općine Galovac, Lišane Ostrovičke, Polaču, Stankovci, Škabranju i Zemunik Donji.

Najnovije turističke brojke iznio nam je direktor Vanja Čvrljak koji pohvaljuje ravokotarske iznajmljivače zbog zadržavanja gotovo istih cijena kao i prošle sezone:

U broju dolazaka i noćenja u Ravnim kotarima bilježimo blagi porast u svim razdobljima te su očekivanja na razini lanjskih, odnosno oko 26.000 dolazaka i 200.000 noćenja, s čim smo i više nego zadovoljni. Bez obzira na navedeno dosadašnju sezonu su ipak obilježile „rupe“ u bookingu, što je lako objasniti. Naime, imamo kontinuirani rast kapaciteta koji u istom postotku ne prati rast dolazaka i noćenja gostiju. Nije to samo fenomen u Ravnim kotarima, nego koliko vidimo i u cijeloj primorskoj Hrvatskoj. Ono što treba naglasiti da su naši iznajmljivači minimalno povećavali cijenu smještaja dok kontuinuirano ulažu u kvalitetu objekata. To je za svaku pohvalu i to je jedini pravi, ispravni put, poručuje im direktor  Turstičke zajednice Ravni kotari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...