Vlak izazvao niz požara u Dalmaciji: “Imamo ogroman problem od Pađana prema Zadarskoj županiji!”

Niz požara u petak poslijepodne bukti u Dalmaciji, trenutno gori na području Šibensko-kninske i Zadarske županije, doznaje N1

Situaciju u ŠK županiji komentirao je za Dalmacija Danas županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić. Tamo su aktivna dva požara na Dinari i jedan kod Pribudića.

“U kontaktu sam s članovima HGSS-a. Čekamo da nam helikopteri prebace snage, međutim imamo ogroman problem od Pađana prema Zadarskoj županiji gdje je vlak izazvao požar čija je vatrena linija u dužini 5-6 kilometara. Vatrena linija ide prema naseljima”, otkrio je Dukić za Dalmaciju Danas, naglasivši da je teretni vlak izazvao seriju požara.

Na Dinari gori na dva mjesta…
Županijski zapovjednik zadarskih vatrogasaca Matej Rudić za Dalmaciju Danas komentirao je stanje s požarima u Zadarskoj županiji.

“Imamo veliki požar u Rodaljicama u zaleđu Benkovca. Tamo su na terenu zračne snage i preko 30 vatrogasaca iz 11 vatrogasnih postrojbi. Požar ovog trenutka ne prijeti objektima.

Također imamo veliki požar kod Pribudića, na samom granici ZD i ŠK županije. Na terenu su vatrogasci iz Gračaca, DVD Srb, DVD Posedarje, DVD Jasenice, DVD Žegar, DVD Ražanac, JVP Zadar, a dolaze nam kolege iz Ličko-senjske županije…

Požar je velik, teren težak, u brdu. S jedne strane su šibenski vatrogasci, s druge strane zadarski.

Na ovom požaru vatrogasci su obranili objekte, no požar se širi u brdu. U ovom trenutku više nema ugroženih objekata, no požar se širi”, govori.

**************************************************

16. kolovoza
Po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika angažirane su i izvanredne dislokacije iz drugih županija, i to Ličko-senjske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

Zadarska županija
19:00

Rodaljice – Brgud, istočno od Benkovca – dojava u 15:23, snage na terenu IVP Zadar, DVD-i Lišane Ostrovičke,  Stankovci, Pakoštane – Vrgada – Vrana, Polača  i JVP Benkovac 35 vatrogasaca sa 15 vozila. Od zračnih snaga u gašenju su sudjelovala i 2 CL-a, a sada su na požarištu angažirana 2 AT-a Fire Boss.
Požar je aktivan ali je spriječeno daljnje širenje, opožarena površina nije procijenjena

Pribudić uz granicu sa Šibensko-kninskom uz željezničku prugu, dojava u 15:35 Snage na terenu vatrogasci iz DVD-a Srb, Gračac te JVP-a Gračac i Zadar te su zbog ugroze stanovništva angažirana 3 CL-a koja se izmjenjuju i na požaru na području Oton – Bender u Šibensko-kninskoj županiji.
Požar je aktivan, opožarena površina nije procijenjena
– Imali smo ugrožene objekte i svi su uspješno obranjeni. Angažirano je 30 vatrogasaca s 13 vozila iz Zadarske županije, a upućene su i dislokacije – rekao je zadarski županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

8:00
Dana 15. kolovoza u 12:34 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području općine Bibinje. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na ukupno opožarenoj površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 25 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, VZŽZ i DVD-a Sukošan, Sv. Filip i Jakov i Sv. Mihovil – Galovac, a u gašenju požara sudjelovala su i dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:11 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...