US OPEN Bernarda Pera otvara Grand Slam turnir protiv Mađarice

Zadranka koja nastupa pod američkom zastavom, 29-godišnja Bernarda Pera (79. WTA), u prvom kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Open u New Yorku – za protivnicu će imati 27-godišnju Mađaricu – Annu Bondar (84. WTA).

Početak dvoboja je u 20.15 sati po hrvatskom vremenu na terenu broj 12. Današnje suparnice sastale su se do sada dva puta, oba puta slavila je Pera.

Turnir US Open igra se na brzoj, tvrdoj podlozi – koja omogućuje manje trenje i manji odskok loptice za razliku od ostalih podloga (pogotovo one na kojoj se nekada igrao turnir Australian Open). Upravo iz ovog razloga igrači koji prakticiraju igru servisa i voleja bili su poprilično uspješni na turniru do danas.

Glavni teren turnira je stadion “Arthur Ashe” – koji može primiti 22.547 gledatelja, a koji se otvorio 1997. godine.

Svi tereni na kojima se igraju mečevi US Opena su osvijetljeni, što omogućava televizijsko praćenje kompletnog turnira tijekom ‘prime-timea’ – kako bi se postigla što veća gledanost.

Godine 2005. na svim terenima US Opena postavljena je posebna plava podloga – kako bi se putem televizije lakše mogla pratiti loptica tijekom igre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...