UKOLIKO SE USVOJI PRORAČUN Za stare i nemoćne Grad bi izdvojio 760.000 eura

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, danas je na svom kolegiju naveo niz razloga zbog kojih bi oporba idućeg četvrtka trebala glasovati za proračun za ovu godinu. Već u prijedlogu proračuna istaknuti su i korisnici s područja socijalne skrbi, zdravstva te stari i nemoćni.

A upravo bi starije i nemoće osobe, kao jedna od najugroženijih društvenih kategorija, u proračunu bila zastupljena s jednom pozamašnom svotom, a riječ je o čak 760.000 eura koliko bi Grad, u slučaju usvajanja proračuna, izdvojio za program “Socijalna skrb za starije i nemoćne osobe” za provedbu svih potrebnih aktivnosti.

Naime, Dukić ističe kako starije osobe i umirovljenici spadaju u kategoriju posebno ranjivih skupina građana, a socijalnim programom Grada tijekom 2024. godine u planu je nekoliko aktivnosti koje će se provoditi u partnerstvu s odgovarajućim udrugama građana ili ustanovama. Cilj je Gradu, istaknuo je Dukić, poboljšati uvjete i kvalitetu života osoba starije životne dobi.

Za projekt “Pomoć i njega u kući” Grad bi tako proračunom za ovu godinu izdvojio 247.000 eura, što je daleko više od prošle godine kada je ova stavka iznosila 189.793,62 eura. Za projekt “Halo pomoć” predvidjeli su 96.000 eura te za programe udruga umirovljenika 27.000 eura.

Jedna od umirovljenicima najdražih dotacija svakako su božićnice i uskrsnice za koja Grad planira izdvojiti 330.000 eura, a tu je i 40.000 eura za subvencioniranje doma za starije i nemoćne te još 20.000 eura za Dnevni boravak za starije i nemoćne osobe.

Hoće li naše starije i nemoćne Zadrane u konačnici i dopasti najavljena sredstva, znat ćemo idućeg četvrtka na sjednici Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...