TURNIR U BOŽAVI Josip, Goran i Boris rasturili u boćanju; pobjednički pehar u pravim rukama

U subotu je u Božavi na Dugom otoku, u organizaciji božavske Turističke zajednice, održan tradicionalni turnir u boćanju koji se, osim sportsko-rekreativnog događaja, prometnuo i u svojevrsnu lokalnu turističku atrakciju. Naime, u hladu visokih stabala kod ovdašnjeg hotela, natjecanje u boćanju redovito prate i brojni domaći i strani turisti koji živahno komentiraju i navijaju postavši tako sastavnim dijelom ove lokalne božavske sportsko-turističke atrakcije…

Ove godine na turnir su se prijavile ekipe iz mjesta Božava i Dragove, a daleko nadmoćnijom pokazala se ona božavska u sastavu Josip Margetić, Goran Margetić i Boris Pešušić osvojivši uvjerljivo prvo mjesto pa im je tako pripao i pobjednički pehar i “zlatne” medalje koje im je uručio predsjednik Turističke zajednice mjesta Božava Tomislav Jerić. Ova se ekipa uistinu pokazala prvoklasnom i nedostižnom za sve sudionike turnira.

Drugo mjesto osvojila je također ekipa iz Božave, a  u njoj su bili Ante Margetić, Ivo Dunatov i Zorislav Krivačić. I “srebrni” su, treba priznati, pokazali izvrsne vještine i bogato iskustvo u baratanju boćama, ali nedovoljno da ugroze fantastični trojac s Josipom, Goranom i Borisom.

Iz susjednih Dragova na božavski je turnir došla ekipa u sastavu Marijan Benzija, Rado Milišić i Ante Fižulić koji ovaj put nisu imali sreće te su ostali bez medalja budući da se na turniru u Božavi pehari i medalje uručuju samo za prvo i drugo mjesto.

Na poticaj predsjednika Turističke zajednice mjesta (TZM) Božava Tomislava Jerića odvažila se ući u ovaj nemili okršaj i amaterska ekipa TZM-a u kojoj su, uz Jerića, igrali i Duško Radošević i direktor TZM Božava Šenol Selimović.

Pobjednike je prilikom dodjele medalja i pehara srdačnim pljeskom ispratila publika koja se na kraju turnira “stopila” s domaćinima te uz piće i poneki zalogaj podijelila s igračima i organizatorima ovo subotnje veselje u Božavi.

Domaćini su nas zamolili da prenesemo njihovu zahvalnost hotelu Božava koja im je kroz suradnju i pomoć omogućila realizaciju ove manifestacije, pa eto, da na kraju ne zaboravimo i to.

Pozdravili smo se s meštrima od balota i nastavili naš put prema Velom Ratu, a čuli smo da je boćarska fešta trajala do potpunog zalaska sunca…

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...