TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ! Sinovčić: “Skupština NSZŽ mora se ponoviti. Pričekat ću ruku HNK Zadar, ali ne dovijeka!”

Još se jednom moramo osvrnuti na nelegalnu Skupštinu Nogometnog saveza Zadarske županije (NSZŽ) – koja je održana 25. srpnja 2024. godine u hotelu Kolovare. Naime, na Skupštini je bilo svega i svačega. Jedina stvar koja je ispravna jest ta – da je vodstvo Saveza na čelu s predsjednikom Darkom Banićem pustila ‘lažne bombe’ – kako je Skupština legalna te da je potpis od Stipe Prtenjače falsificiran. Međutim, sve je bilo suprotno. Provjerili smo u Uredu državne uprave – je li stigao zapisnik sa Skupštine. Međutim, zapisnika nema – iz kojeg razloga nije nam poznato. Stipe Prtenjača je osobno potpisao i pečatirao punomoć na kojem je bilo ime Vite Prtenjače. To možemo potvrditi, ali potvrditi možemo i to da je – Skupština bila nelegalna te da se ista mora ponoviti.

Gospodine Sinovčić, prošlo je petnaest dana od završene Skupštine NSZŽ koja je – očito bila nelegalna?

– Darko Banić i njegovi suradnici tvrde kako je potpis Stipe Prtenjače falsificiran, a to nije točno! Istraga, ali i dokazi – pokazali su sasvim suprotno. Naime, potpis Stipe Prtenjače na punomoći od Vite Prtenjače – potpisan je i pečatiran upravo od strane Stipe Prtenjače. Isto tako, moram istaknuti, kako u članku 37. Statuta jasno piše: “ako nema većinskog broja glasova, a taj broj je 56, ista se treba prekinuti i ponoviti”. Mora se ponoviti iz razloga jer su imali nedovoljan broj glasova – 54. Iz svega jest vidljivo – kako je Skupština bila nelegalna, nezakonita i protivna Statutu te su sve odluke koje su donesene nevažeće. Ako se bilo kakva odluka sa Skupštine provede u djelo – u tom slučaju s tim će se baviti sportska inspekcija, nakon čega će, najvjerojatnije, vodstvo NSZŽ biti suspendirano.

Kako komentirate činjenicu da je Skupština bila nelegalna?

– Kao što se i sami provjerili kako je potpis Stipe Prtenjače na punomoći od Vite Prtenjače – upravo Stipin potpis, istu stvar smo i mi provjerili – i to je točno! Želim još jednom napomenuti da nitko nema pravo, pa niti vodstvo Saveza, suspendirati glasove NK Polača – kako bi smanjili kvorum. Dakle, Skupština je bila nelegalna te se ista na temelju članka 37. Statuta – mora ponoviti.

Najavili ste da ćete vodstvo NSZŽ prijaviti policiji – zbog lažnih optužbi za falsificiranje?

– Banić i društvo znaju kako je lažno prijavljivanje kazneno djelo. Ne želim nikoga prijaviti jer nikome ne želim zlo, ali neka im njihove laži služe na čast.

Kako je moguće da je dopredsjednik NSZŽ Leo Burčul podnio ostavku koju je prihvatio Izvršni odbor NSZŽ, da bi se isti na Skupštini ponovno pojavio na dužnosti dopredsjednika?

– Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio odluku o ostavci dopredsjednika Saveza Lea Burčula. Jedino je Skupština mjerodavna da se Burčula ponovno predloži i imenuje dopredsjednikom. Ovakva odluka predsjednika Darka Banića da samostalno Burčula vrati na poziciju dopredsjednika – obična je lakrdija. Prvenstvo u 1.ŽNL jest nelegalno, a možda i u 2.ŽNL – sve se to moralo raspraviti na Skupštini NSZŽ. Dogodio se apsurd –  te je ova nelegalna Skupština odlučila kako je prvenstvo za njih legalno. Da je Skupština NSZŽ bila pravovaljana i transparentna – prvenstvo bi proglasili neregularnim.

Hoćete li ipak na kraju deložirati HNK Zadar iz prostorija na Stanovima – koje su u Vašem vlasništvu?

– I dalje im nudim ruku suradnje. Moja želja jest da HNK Zadar poštuje mene, kao i ja njih. Spreman sam na razgovore i dogovore. Dok god ima vremena – obostrani kompromis je moguć. Nismo mi ‘pucali’ jedni na druge. Volim HNK Zadar – ništa manje nego oni! Spreman sam pomoći HNK Zadar i pružiti im ruku, iako prema meni nisu bili korektni. Pričekat ću ruku HNK Zadar, ali neću čekati dovijeka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...