SUNČANO I TOPLO Mogući pljuskovi u unutrašnjosti, temperature u Dalmaciji do 35°C

Danas će biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, prognoza je DHMZ-a.

Na zapadu zemlje mjestimice malo kiše ili pokoji pljusak praćen grmljavinom, popodne moguće i u istočnoj Hrvatskoj. Dulja sunčana razdoblja osobito na dalmatinskoj obali.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na moru bura sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, u Dalmaciji i do 35 °C.

Temperature će ići i do 37 stupnjeva

Sutra ujutro će više naoblake biti u unutrašnjosti, tijekom prijepodneva doći će do razvedravanja. Na Jadranu sunčano, uz slab sjeverozapadnjak, a u podvelebitskom primorju umjerenu buru.

Poslijepodne u gorskim krajevima unutrašnjosti slab razvoj dnevne naoblake te je mjestimice moguć pokoji pljusak.

Jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 15, a na Jadranu 21. Najviše dnevne u unutrašnjosti od 27 do 30, na Jadranu oko 34.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo oblačno uz porast temperature, piše N1. Na Jadranu sunčano i sve toplije, i dalje tropske noći s temperaturom iznad 20 Celzijevih stupnjeva, a dnevne temperature uz obilje sunca krajem će tjedna porasti i na 37. Temperatura mora od 23 do 27C, a UV indeks će biti vrlo visok, prenosi Index.hr.

DHMZ/Zadar
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...