ŠTO ZADRANI NAJVIŠE ČITAJU? Među najtraženijim knjigama “Kad tijelo kaže ne”

S obzirom na to da je ljeto pri kraju, zanimalo nas je za kojim knjigama u ovoj godini Zadrani najviše posežu. Ponajviše nas je zanimalo jesu li to i dalje self help knjige, odnosno knjige za samopomoć.

Kako bi saznali te informacije odlučili smo kontaktirati knjižničara, Antu Kolanovića, koji trenutno radi u Ogranku Bili Brig Gradske Knjižnice Zadar.

Od strane beletristike u zadnje vrijeme najtraženije su knjige Freide McFadden, to jest njezin serijal o kućnoj pomoćnici u sklopu kojega su kod nas zasad izašle dvije knjige; “Kućna pomoćnica” i “Tajna kućne pomoćnice”. Riječ je o pravim psihološkim trilerima koji vas zaokupe i uvuku u priču onako kako se svatko tko krene čitati novu knjigu nada da će mu se dogoditi.
Popularna je i francuska književnica Valerie Perrin, to jest njezine knjige “Svježa voda za cvijeće” i “Troje”. Riječ je o životnim pričama koje su ispremiješane redom tuge, redom smijeha, zanimljivim slučajnostima i intervencijama sudbine, kazao je Ante Kolanović.

Dok su knjige Jordana Petersona i dalje među najčitanijima, nova imena poput Mate Gabora brzo stječu popularnost.

– Od popularno-znanstvene literature Jordan Peterson je i dalje jednako popularan kao i ranijih godina, no sve popularniji postaje Gabor Mate, kanadski liječnik koji piše o odgoju, odrastanju, traumama koje na nas ostavljaju doživotne posljedice, ovisnostima i drugim temama.
Teško je izdvojiti jedan naslov koji je najpopularniji, ali možda je knjiga o stresu “Kad tijelo kaže ne” malo traženija od drugih, istaknuo je Kolanović

Zadrani ne preskaču ni domaće autore, a najnoviji roman Ante Tomića odmah je privukao pažnju.

– Od domaćih autora, novi roman Ante Tomića “Nada” odmah je izazvao pomamu među zadarskim čitateljima. Riječ je o maštovitoj priči karakterističnoj za Tomića, koji spaja nespojivo i usput naravno kritizira i komentira apsurde našeg društva.
“Slučaj vlastite pogibelji” Kristiana Novaka još uvijek je u samom vrhu najtraženijih domaćih naslova, premda se čini da ni njegovu prethodnu knjigu “Ciganin, ali najljepši” još uvijek nisu stigli pročitati svi koji su namjeravali pa Kristian svakako spada u sam vrh najtraženijih domaćih autora, naveo je Ante Kolanović.

Dok se neki naslovi i dalje drže na vrhu lista najtraženijih, Zadrani su pokazali kako imaju raznovrstan književni ukus s posebnom zainteresiranošću za beletristiku, popularno-znanstvene knjige i domaće autore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...