ŠTO JE U PRVOM PRIJEDLOGU NA PRORAČUN? Adela Frank od Dukića traži samo rampu za udrugu Svjetlo i uređenje okoliša

Kao što smo danas objavili, deseti dan od gradonačelnikova poziva oporbenim vijećnicima za dostavu prijedloga za koje smatraju da bi trebali biti uvršteni u proračun javila se samo Adela Frank.

Nezavisnu vijećnicu pitali smo na što su se odnosili njeni prijedlozi, odnosno što bi po njoj trebalo uvrstiti u proračun za ovu godinu.

Riječ je o prijedlogu kojega sam podnijela i prvi puta, a to je lift-rampa za udrugu Svjetlo te uređenje zelene javne površine uz sjedište Udruge gdje se nalaze i ostali poslovni subjekti, Hrvatski centar za razminiranje i HGSS, kao i stanari obližnjih grada kojima bi se puno pomoglo da se taj dio očisti, poploči i osvijetli te im omogući i parking. Realizacija je moguća do kraja godine, a po meni je jako potrebna, ističe vijećnica Frank.

Vjeruje kako će i ostali oporbeni vijećnici ipak poslati svoje prijedloge na proračun, a čak smatra da se namjerno nisu htjeli odazvati pozivu gradonačelnika za dostavu prijedloga.

Vjerojatno će ih dostaviti regularnim putem službenim amandmanima tri dana prije proračunske sjednice, kaže Frank.

Sutra ćemo znati je li itko od oporbenih vijećnika na kraju dostavio svoj prijedlog te što žele uvrstiti u proračun za ovu godinu. Za svoje su prijedloge, kako im je poručio gradonačelnik, mogli zatražiti i pomoć Grada:

U pripremi prijedloga vijećnici su slobodni u bilo koje doba tražiti pomoć kako bi ti prijedlozi bili zakoniti i realni u izvršenju s obzirom da smo u 8. mjesecu, a za njihovo ostvarenje ostat će nam najviše četiri mjeseca. Zato apeliram na žurnost jer nam je pred vratima početak nove školske i vrtićke godine, a u više sam navrata javno upozoravao i na sve probleme s kojima se zbog izostanka proračuna suočavaju svi proračunski korisnici i trpe posljedice preduge i pogubne proračunske blokade. Nadam se da je došao trenutak u kojemu će se ta blokada konačno prekinuti, poručio im je Dukić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...