SKUPLJA SNAGU PRED SJEDNICU GV-a Gradonačelnik Branko Dukić posjetio Prisnac fest u Zelengradu

Zadarskog gradonačelnika Branka Dukića u četvrtak čeka vrlo neizvjesna politička situacija – sjednica Gradskog vijeća. To praktički znači mukotrpna borba s oporbenim vijećnicima koji će, ukoliko i izglasuju proračun, HDZ-ovoj izvršnoj vlasti i ovoga puta nastojati maksimalno “zapapriti”.

Dukić je stoga ovoga vikenda napravio nešto jako dobro za svoju dušu – sa stranačkim kolegom, ministrom EU fondova Šimom Erlićem i zadarskim dožupanom Šimom Vickovićem, zaputio se u – Zelengrad. Tamo je ove subote održan Prisnac fest na kojemu su se družili s mještanima Ravnih kotara, a sudeći prema našim fotografijama, izvrsno su se provali.

Naime, prisnac je jedna od starih ravnokotarskih delicija koju su njihovi vrijedni poljoprivrednici nosili sa sobom u polje kako bi im dao snagu za cjelodnevni rad. Bila je to skromna i siromaška hrana, no danas je postala vrlo traženo autohtono jelo Ravnih kotara koje osobito cijene turisti.

Nadamo se da ju je naš gradonačelnik konzumirao dovoljno da mu, kao i težacima u stara vremena, osigura energiju za dosad najtežu proračunsku sjednicu koja ga čeka idućeg četvrtka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...