SINOVČIĆ OTVORENO O SINOĆNJOJ SKUPŠTINI NSZŽ-a: Banić je ostao na vlasti samo zahvaljujući izdaji Gašpara Begonje!

U Zadru je sinoć održana skupština Županijskog nogometnog saveza, nakon koje smo sa Renom Sinovčićem o svemu otvoreno razgovarali, prije svega o okolnostima u kojima se zbivao ovaj važan događaj za zadarski nogomet.

Gospodine Sinovčiću, jučer je završila skupština Županijskog nogometnog saveza koja je prethodno bila prekinuta, što se je zapravo dogodilo?

– Dogodilo se je očekivano jer skupština od prije mjesec dana nije dovršena, kako je bilo planirano. Ali ne samo to – ona nije dovršena kako je većina njih htjela. A dovršena je najviše zahvajujući Gašparu Begonji koji nas je toga dana izdao i to što su jučer ostali na vlasti je samo zahvajujući Gašparu Begonji i njegovoj izdaji. To je zaprepastilo sve u nogometnim krugovima i općenito u nogometu naše županije, ali i šire! Čestitao sam Baniću na ostanku još par mjeseci, a za nekoliko mjeseci su izbori i vidjet će se što će biti. Ponavljam još jednom, da je Begonja postupio kako je i obećao timu za promjene, ova bi situacija bila riješena već 25. srpnja te jučerašnje skupštine ne bi ni bilo.

Što je zapravo na sinoćnjoj skupštini bilo to najbitnije što je po Vama trebalo riješiti?

– Najvažnije mi je bilo riješiti pitanje njihove nakaradne i izmišljene kampanje kojom su našu grupu željeli prikazati ne kao grupu za promjene, nego kao kriminalnu grupu. To smo jučer raščistili tako što smo dokazali, a što je i potvrđeno, da je vjerodajnica gospodina Prtenjače bila ispravna, odnosno potpisana i pečatirana od strane predsjednika Nogometnog kluba Polača jer je isto takva punomoć bila pečatirana i potpisana na ime i u korist Piće Devića od strane NK Mihovil. Dakle, i jedna i druga punomoć na prošlim su izborima bile vjerodostojne. Na prošlim je izborima Gašpar Begonja glasao za nas po dogovoru kako bi Banić bio bivši, ali život ide dalje.

Koji je još razlog zbog kojeg ste  htjeli ići u promjene u županijskom Nogometnom savezu?

– Htio sam pokazati da u promjene treba ići prije svega zbog netransparentnosti, nesposobosti i neučinkovitosti NSZŽ-a jer su stativa ili predstavnik Nogometnog saveza Zadra u Zagrebu ista stvar, odnosno nema razlike po pitanju utjecaja. Predsjednik je to pokušao povući te je rekao da jako dobro surađuju s Hrvatskim nogometnim savezom i izrekao jednu rečenicu koja me noćas probudila, a ta je da HNS strahovito surađuje s Nogomentim savezom Zadarske županije i pomaže im u investicijama. Čak je rekao i da je najveće dostignuće u zadnje tri godine otkako su na vlasti to što je im je Nogometni savez pomogao u opremanju kancelarija. Međutim, znamo li da HNS godišnje troši stotine tisuća eura po raznim županijama, podatak da je s 5.000 eura opremio kancelarije županijskog Nogometnog saveza zapravo je sramota!

Možete li to zadarskoj javnosti  dodatno pojasniti?

– Evo zašto to kažem. Znamo da bi bilo koji ugostitelj na Kalelargi u godinu dana uredio te kancelarije i poklonio ih Nogometnom savezu Zadarske županije. Međutim, onog trenutka kada trenutni predstavnici ili vrhuška NSZŽ-a prijeđe preko Masleničkog ili Šibenskog mosta, u nogometnom svijetu postaju prava nepoznanica. I za kraj bih još htio reći da je na sinoćnjoj sjednici Nogometni klub Zadar definitivno odustao od suradnje koja mu je bila ponuđena od strane grupe za promjene jer se je priklonio postojećoj strukturi, zbog čega više nema suradnje između moje tvrtke i Nogometnog kluba Zadar, a ova nemoralna suradnja koju su prihvatili s postojećom vrhuškom županijskog Nogometnog saveza već je rezultirala time što su kladionice sa svojih tiketa skinule utakmicu Primorac-Zadar koja se sutra igra Biogradu.

Što pod tim misite, hoćete reći da je sutrašnji rezultat dogovoren?

– Ne znam je li rezultat dogovoren, ali vidjet će se sutra zašto su glasali za Banića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...