SEDMA MEDALJA!Hrvatski vaterpolisti u finalu Olimpijskih igara!

HRVATSKI vaterpolisti izborili su finale Olimpijskih igara u Parizu! U napetoj utakmici polufinala pobijedili su Mađarsku 9:8 (3:3, 4:2, 2:2, 0:1) i tako osigurali najmanje srebrnu medalju. Protivnik u finalu bit će im reprezentacija Srbije, koja je u polufinalu izbacila SAD, donosi Index.hr.

Presudna je bila druga četvrtina, u kojoj je momčad Ivice Tucka stvorila prednost od dva razlike, a Mađari do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti. Zahvaljujući dobroj obrani i sjajnom Marku Bijaču, Hrvatska je pobijedila unatoč činjenici da u zadnjoj četvrtini nije zabila ni gol.

Mađari krenuli bolje, Hrvatska okrenula

Prvi gol na susretu zabio je Maro Joković, ali onda su Mađari realizirali tri napada zaredom i poveli 3:1. Ipak, Fatović je dvama golovima vratio Hrvatsku na 3:3. Čudesnu igru Fatović je nastavio i u drugoj četvrtini, u kojoj je postigao još tri pogotka i tako predvodio Hrvatsku do prednosti od 7:5.

U trećoj četvrtini igralo se gol za gol pa je Hrvatska konstantno držala prednost i u zadnju dionicu ušla s vodstvom 9:7. Iako u posljednjih osam minuta nije postigla nijedan pogodak, Tuckova momčad Mađarima je dozvolila samo jedan i tako s konačnih 9:8 ušla u finale.

Fantastični Fatović i Bijač

Kod Hrvatske su briljirali Loren Fatović s pet golova i Marko Bijač s 10 obrana, od kojih su dvije bile obrane peteraca. Dva gola zabio je Luka Bukić, a po jedan Maro Joković i Marko Žuvela. Kod Mađarske su po dva pogotka postigli Szilard Jansik i Marton Vamos.

 Izjavu nakon pobjede dao je Ivica Tucak.

Još jedna medalja za vas?

“Pa evo… Vidjeli ste da smo ostavili srce i da smo dali sve što smo imali dati u fantastičnoj utakmici protiv giganta, svjetske vaterpolske sile. Dva dana prije toga Španjolci, sad oni i evo nas u finalu Olimpijskih igara. Čestitam dečkima, oni su nevjerojatni. Treće finale u godinu dana… Ajde, vjerovali smo mi, možda nitko nije vjerovao. Otvorili smo vrata raja, došli smo do ovoga, ja za to živim. Idemo po zlato. Može se dogoditi da ga ne osvojimo, ali ja sam uvjeren da mi imamo snagu otići do kraja. Čestitam i reprezentaciji Srbije, treće uzastopno finale Igara, svaka im čast”- kazao je Tucak.

Kad Hrvatska i Srbija igraju finale?

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 14 sati igrati protiv Srbije. Za hrvatski vaterpolo bit će ovo četvrta medalja s Olimpijskih igara u povijesti, nakon srebra u Atlanti 1996., zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. Srbi su u polufinalu pobijedili Sjedinjene Američke Države 10:6, donosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...