RIBARSKA FEŠTA U NOVIGRADU Tradicija, bogata gastro ponuda i obilje dobre zabave

Sinoć je u Novigradu održana 27. po redu Ribarska fešta koja slavi bogatu ribarsku tradiciju ovoga mjesta. Uz bogatu ponudu autentične novigradske hrane koju su posjetitelji imali prilike kušati na brojnim štandovima duž novigradske rive, dobru zabavu je osigurao i koncert grupe Prvi plan i klape Šufit.

-Cilj fešte nam je promocija Novigrada kao ribarskog mjesta i novigradske hrane poput dagnji, girica, tune, lignje i svega onoga što su kroz povijest novigradski ribari lovili. Na taj način održavamo tradiciju, a s druge strane radimo i turističku promidžbu našega mjesta. Turisti nas posjećuju svake godine, a hranom su toliko zadovoljni da nam se i znaju dogodine vratiti i tražiti isto! Kombinacija je ovo gastro i zabavne manifestacije, a nastojimo da  ljudi ugodno osjećaju i da osjete taj dalmatinski, ali i ribarski, štih i naravno, da im Novigrad ostane u lijepom sjećanju. – istaknuo je Joso Klapan, načelnik općine Novigrad.

Joso Klapan i ministar demografije Ivan Šipić

 

U điru novigradskom rivom među šušurom sreli smo i dvoje simpatičnih talijana iz Rima, Lorenza i Ludovicu, koji svoje oduševljenje feštom nisu krili… -Za feštu smo saznali preko najmodavke koja nam je preporučila da je posjetimo, pa smo odlučili svratiti i vidjeti o čemu se radi. Mi kao Talijani posebno volimo ovakve događaje i kada smo došli ovdje nismo se razočarali. Hrana je drugačija od naše, ali je svakako ukusna, a posebno moramo pohvaliti njoke koji su jako dobri. Ovo nam je prvi put u Novigradu i moramo reći da je, kao i ostala dalmatinska mjesta poput Zadra i Trogira koje smo posjetili, prekrasan, a Dalmacija nas podsjeća nas na Apuliju na jugu Italije. Uživamo u ovoj fešti i veselimo se ponovnom posjetu. – kratko su poručili.

Lorenzo i Ludovica

 

O veličini i važnosti ove fešte dokazuje velik broj posjetitelja koji dolaze iz najrazličitijih dijelova ne samo Hrvatske, već i svijeta, a jedan od vjernih posjetitelja je i Luka Pavošević, inače Slavonac, koji je na feštu poveo i svoje prijatelje iz Austrije i tvrdi da jedino što može reći je da su oduševljeni. Sam je feštu posjetio već 20 puta i tvrdi da se uvijek odlično zabavi, a i najede.

Luka i prijatelji

 

Veliku fotogaleriju koja donosi dašak vesele sinoćnje atmosfere možete pogledati u galeriji ispod teksta.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...