RESTORAN THE WELL Otvoreno novo omiljeno mjesto u prirodnoj oazi Vruljice!

Umjesto vas, posjetili smo novootvoreni restoran The Well i otkrit ćemo vam sve sočne detalje koji bi vas mogli interesirati. The Well se otvorio u pravi čas da donese osvježenje zadarskoj ponudi restorana. Nalazi se na lokaciji nekadašnjeg rastorana Ankore te je svojom renovacijom prostoru dao potpuno novo i unikatno ruho. Razgovarali smo s njihovom marketing menadžericom, Monikom Vojvodić, koja nam je dala odgovore na sva pitanja koja su nas zanimala.

Harmonija prirodnog eksterijera te modernog interijera

Za početak, zanimalo nas je što ih je potaklo na otvaranje restorana na baš toj lokaciji.

Glavni motiv bio je oživjeti Vruljicu i gradu pružiti nešto novo. Željeli smo stvoriti prostor koji će revitalizirati ovaj predivan park i postati omiljeno okupljalište za građane i posjetitelje, kazala nam je Monika, a mi se nakon naše posjete definitivno slažemo da su uspjeli oživjeti proctor Vruljice.

Također, podijelila je s nama i ideju iza imena novootvorenog restorana:

Prije je bila bivša Ankora zbog sidra, ali to sidro netko isto tako može i odnijeti sutra, a bunar ipak uvijek ostaje ovdje. Prema našem mišljenju bunar je sam po sebi prava atrakcija i čini ovaj restoran autentičnim uz broje druge stavke!

Monika je s nama podijelila kako je sama renovacija bila najzahtjevnija i kako su radovi bili teški i dugotrajni te kako su naišli na mnoge probleme, ali gledajući restoran i sam ambijent primjetno je kako se sav trud isplatio.

Renovacija je definitivno bila najveći izazov. Radovi su trajali 7-8 mjeseci, a sve smo mijenjali iz temelja kako bi prostor bio siguran, funkcionalan i, naravno, vizualno atraktivan. Što se tiče samog ambijenta i dekora, prilagođen je okolini u kojoj se nalazi i naravno, posjetiteljima. Atmosfera je ugodna i opuštena, baš kao kod kuće, a pogotovo prostor ispred samog restorana; okružen drvećem i biljkama koji pružaju odličan prirodni hlad te zvukovima Vruljice i prizorom mlina koji stvaraju idiličan ugođaj, kazala je Monika, a pritom istaknula i inspiraciju iza dekora:

Inspiracija za uređenje proizašla je iz želje da povežemo prirodu i moderni dizajn. Nastojali smo stvoriti moderan ambijent koji je u skladu s lokacijom. Park smo integrirali u unutrašnjost restorana kako bismo stvorili sklad i jedinstven ambijent koji odiše prirodnim elementima. Oko uređenja dekora pomogla nam je Chloris – florist design. Zahvaljujući njenom kreativnom pristupu i iznimnoj pažnji prema detaljima, uspjeli smo stvoriti jedinstven ambijent koji ostavlja dojam na svakoga tko posjeti restoran. Cilj nam je da se naši gosti osjećaju ugodno i opušteno dok uživaju u izvrsnoj hrani, usluzi i ambijentu, objasnila nam je Monika.

Okusi koji osvajaju svačija nepca

Nakon razgovora o lokaciji, interijeru te eksterijeru sama restorana, razgovor smo usmjerili ka bitnijoj temi – gastro ponudi!

Naša posjeta restoranu omogućila nam je da se detaljnije upoznamo s ponudom hrane, o kojoj smo prethodno razgovarali, a također smo imali priliku probati neka jela te vam sada možemo prenijeti dojmove.

Od ponude hrane imaju uglavnom tradicionalna jela koja su prilagođena svačijim okusnim pupoljcima, ali kao osvježenje na zadarskoj gastro sceni pokazla se bogata ponuda jela za doručak, koji traje svaki dan do 12 sati. Naše utiske jednoglasno objašnjava ona “Za prste polizati!”, a vas pozivamo da se u to i sami uvjerite!

Monika nam je ispričala i priču iza menija:

Naš menu kreiran je s posebnom pažnjom kako bi bio pristupačan svima i kako bi svaki gost pronašao nešto po svom ukusu. Paleta ponude izuzetno je široka i zadovoljava najrazličitije nepce, uključujući i naše najmlađe posjetitelje. U našoj bogatoj ponudi nalaze se raznovrsna hladna predjela, specijaliteti ispod peke i s roštilja. Svakodnevno nudimo 4-5 gotovih jela poput gregade, rižota od škampa, ribe u škartocu, teletine ispod peke, spare ribs, i mnogih drugih. Spoj tradicionalnih i domaćih jela pruža našim gostima autentičan doživljaj.

Također nas je uputila malo više u ponudu specijaliteta:

Naš restoran ponosi se svojim jedinstvenim specijalitetima, a najviše se ističe naša peka à la carte. Ovdje gosti mogu sami odabrati koji komad mesa žele da se za njih pripremi, a iz udobnosti našeg lounge-a mogu pratiti kako se njihovo jelo priprema pred njihovim očima. Ovaj jedinstveni pristup pruža gostima nezaboravno kulinarsko iskustvo, ponosno je istaknula.

Naravno, zanimalo nas je koriste li u pripremi lokalne sastojke pa nam je Monika i na to rado pružila odgovor:

Da, naravno. Određene namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača kako bismo podržali lokalnu zajednicu i osigurali svježinu i kvalitetu naših jela.

Gledajući jelovnike, primjetili smo kako je kraj svakog jela označeno koji se sastojci koriste u pripremi, kako bi svaki gost, obzirom na svoje zdravstveno stanje, mogao izabrati ono što mu najbolje odgovara – ovakva usmjerenost na detalje, pokazuje kako je The Well zaista mislio na sve!

Mjesto za organizirane proslave: od team buidlinga do ugodnih glazbenih večeri

Ako ste se pitali organiziraju li kakve događaje, možete li tamo proslaviti neki vama bitni događaj ili možda povesti svog ljubimca umjesto da ga morate ostaviti doma i osjećati se lose, Monika nam je i na ta pitanja rado odgovorila:

Organiziramo razne proslave, team buildinge, privatne evente, rođendane, pričesti i krštenja. U nadolazećem periodu planiramo organizirati razne radionice kako za djecu tako i za odrasle. Također, u našem restoranu smo kreirali i stage gdje ćemo uskoro dovoditi razne izvođače, što će zasigurno biti novost u gradu koja će razveseliti Zadrane. Životinje volimo i uvijek su dobrodošle!

Misija i vizija

Po završetku našeg posjeta zaključili smo kako je upravo The Well novo mjesto na koje ćemo se sigurno često vraćati te koje se izdvaja od drugih u gradu, a što Monika misli o konkurenciji donosimo u nastavku:

Izdvajamo se po jedinstvenoj lokaciji i raznolikosti ponude. Smješteni smo u srcu Zadra, ali daleko od gradske gužve, automobila i buke. Naša prostrana terasa pruža oazu mira gdje gosti mogu uživati u hladu, uz zvuke vode i mlina. Kada tome dodamo vrhunsku hranu i izvanrednu uslugu naših kuhara i konobara, sigurni smo da će svaki posjetitelj izaći iz restorana The Well sretan, zadovoljan i punog trbuha, te nam se opet vratiti!

Za sam kraj smo pitali Moniku koja im je vizija za budućnost i kakav osjećaj žele potaknuti u gostu:

Naša vizija je postati neizostavan dio zadarskog lifestylea. Želimo da se naši gosti osjećaju kao kod kuće, opušteno i ugodno, uživajući u svakom trenutku provedenom kod nas. Također, nadamo se kako će naš restoran postati mjesto gdje će se ljudi okupljati, uživaju u vrhunskoj hrani i ugodnom ambijentu, te se uvijek rado vraćaju!, zaključila je Monika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...