PROSVJED MJEŠTANA TINJA Ukoliko nam ne riješe nestašicu vode, zatvorit ćemo državnu cestu Benkovac-Biograd!

Ispred zgrade Grada Benkovca jutros su prosvjedovali mještani Tinja tražeći da im se riješi probem nestašice vode. Iako im je voda puštena uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, mještani se plaše da će ponovno doći do redukcija vode i da će na na ovim ekstremnim vrućinama slavine opet biti suhe.

Ana Nonković kaže nam kako su se stoga već u osam sati svi oni koji nisu buli spriječeni poslom okupili ispred gradske uprave tražeći sastanak s gradonačelnikom Benkovca, Tomislavom Bulićem.

Međutim, nitko nas nije primio, rekli su nam da je gradonačelnik otišao u neko selo na polaganje vijenaca i da ne znaju kada će se vratiti. Nitko nas drugi nije primio, pa smo otišli u Vodovod kako ne bismo tu uzaludno čekali. Došlo nas je dvadesetak, primili su nas i obećali da će vodovod biti završen do kraja mjeseca te da bismo krajem kolovoza trebali dobiti vodu. Kažu da to garantiraju 99,9 posto, a ono što nam je najvažnije je da smo na tom sastanku za jednu obitelj u selu dogovorili postavljanje  cijevi do njihove kuće jer oni uopće nemaju vodu iz slavina, već se snalaze putem gusterne, kaže nam gospođa Ana.

Kako ih nadležne institucije ipak ne bi iznevjerile, na sastanku u benkovačkom Vodovodu rekli su im, ukoliko im ne riješe problem vode, ići će u radikalne mjere:

Zatvorit ćemo državnu cestu Benkovac-Biograd, na što su nam odgovorili da, ukoliko opet ne budemo imati vode, i oni će ići s nama u prosvjed! Što se tiče našeg pitanja o tome kako to da smo cijelo ljeto bez vode i puštaju nam je tek u ponoć, a sada je imamo normalno nakon objave ovog problema u medijima, nemaju odgovor na to. Rekli su nam da se strpimo, da poduzimaju sve što je u njihovoj moći, međutim napomenuli smo im da vidimo da se ništa ne poduzima, poručuje na kraju Ana Nonković u ime mještana Tinja.

Ostaje vidjeti dokad će Tinjani imati normalnu opskrbu vode, odnosno hoće li opet doći do nestašica, ali i hoće li im problem vodoopskrbe zaista riješiti do kraja kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...