PRORAČUNSKA KRIZA Radeta: Odakle im uopće ideja da bi SDP trebao podržati HDZ?

Zadarski gradonačenik Branko Dukić ovih je dana medijima uputio još jedno priopćenje kojim apelira na oporbu uoči skorašnje sjednice Gradskog vijeća. Dukić oporbenim vijećnicima tako poručuje da od njih očekuje proračunske prijedloge, ističući da je dosad zaprimio samo prijedloge Akcije mladih i nezavisne Adele Frank.

Naime, Frank je dostavila samo jedan prijedlog vezan za financiranje lift-rampe za udrugu Svjetlo, a AM je dostavila čak 21 prijedlog, no zanimljivo je da su svi oni već bili sastavnim dijelom zadnjeg prijedloga proračuna. Gradonačelnik, međutim, ističe da SDP i Nezavisna lista Enija Meštrovića nisu dostavili svoje prijedloge, što nije niti očekivao, navodeći kako “od SDP-a nitko više ne očekuje ništa” te da ignorirnje SDP-a nije slučajno.

Hoće li uoči sjednice Gradskog vijeća SDP ipak dostaviti svoje amandmane, pitali smo predsjednika Gradskog odbora SDP-a, Danijela Radetu. On, međutim, odmah kaže kako priopćenja Grada niti ne čita jer su “više tragikomična nego ozbiljna”.

Ne želim sudjelovati u njihovim javnim raspravama s obzirom da su sami taj proračun izglasali kao nezakonit, stoga su to za mene prazne priče i ne želim tu temu više uopće otvarati. Oni trebaju riješiti taj problem jer su ga oni i napravili, a na našu podršku Dukić ne može računati jer je nikad nije ni imao. Zašto je sada uopće traži? – pita se Radeta.

Smatra kako je od Grada neozbiljno uopće očekivati podršku SDP-a te mu nije jasno što Grad Zadar najnovijim priopćenjem želi postići:

Ovo je politički nezrelo i pravi amaterizam te ne znam odakle im uopće ideja da bi SDP trebao podržati HDZ s obzirom da se radi o dijametralno suprotnim politikama. Za nas je tema proračuna za 2024. godinu završena, nismo glasovali za taj proračun i neka HDZ rješava taj problem jer on nas je i doveo u blokadu, poručuje Radeta, napominjući kako se SDP već sprema za lokalne izbore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...