PROLAZE ROKOVI Zašto gradonačelnik još nije objavio odluke za lipanj?

Ukoliko žele znati koje je odluke gradonačelnik Zadra Branko Dukić donio u lipnju, građani to ovih dana ne mogu doznati s obzirom da na stranicama Grada još uvijek nisu objavljene. A već je kolovoz.

Naime, prvi čovjek Grada dužan je svakoga mjeseca objavljivati odluke za prethodni mjesec, kao što to i inače čini, međutim, odluka za lipanj još uvijek nema. Odgovornost je i na gradskim službama koje moraju voditi računa o njihovoj  objavi, kako bi javnost imala uvid u rad gradonačelnika.

Odluke su, naime, važne jer se iz njih vidi i kome se i koliko sredstava iz tehničkog proračuna uplatilo za njihov rad, osobito udrugama s područja socijalne skrbi koje ovise o sredstvima Grada. U aktualnoj situaciji s nužnim financiranjem sreća je da Grad uspijeva naći makar minimalna sredstva za funkcioniranje ovih udruga kako bi mogle pokriti one najnužnije trokove.

U zadnjem kvartalu iz tehničkog su proračuna udruge s područja socijalne skrbi od Grada dobile ukupno 25.000 eura, udruge s područja zdravstva i prevencije ovisnosti 9.100 eura, a udruge s područja zaštite digniteta Domovinskog rata i pomoći hrvatskim braniteljima dobile su ukupnu svotu od 13.200 eura.

Uskoro ćemo saznato koliki je gradonačelnik ovim udrugama osigurao novca za naredni kvartal s obzirom da će sjednica Gradskog vijeća biti sazvana tek sredinom mjeseca te se još uvijek ne zna hoće li proračun biti usvojen ili ne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...