POŽARNA SEZONA Vladislav Krpina: U gašenju požara puno nam pomažu dobrovoljna vatrogasna društva

Nakon dva kišna dana koja su koliko-toliko natopila zemlju, zadarski vatrogasci uhvatili su mali predah, no temperature opet divljaju i vatra se opet javlja.

Sve ovo vrijeme u gašenju požara pomažu im dobrovoljna vatrogasna društva koja su sve opremljenija tehnikom, te zamjenik zapovjednika Javne vatrgasne postrojbe Zadar Vladislav Krpina kaže kako su im oni od velike pomoći:

Naime, Krpina kaže kako im se je zadnjih dana zaredalo nekoliko požara, no ipak su ih odradili bez problema. Na terenu je bilo dosta vatrogasaca, a u pomoć su im stizala i dobrovolja vatrogasna društva okolnih mjesta, zbog čega nisu morali dizati njihove rezervne snage od kuće:

Dobrovoljna vatrogasna društa na području naše županije dobro su organizirana i ima ih dosta, a imaju i kvalitetnu opremu. Bitno nam je da su nam na raspolaganju, što prije svega možemo zahvaliti i Županijskoj vatrogasnoj zajednici koja ih vodi. Zahvalni smo njima i županijskom zapovjedniku koji ih jako dobro organizira i imaju ono najosnovnije što trebaju imati. Bilo bi lijepo da imaju najmoderniju tehniku, ali ipak sve što trebaju imati oni doista i imaju, kazao nam je Krpina.

Iza zadarskih vatrogasaca je nekoliko velikih požara, a dobrovoljna vatrogasna društva mogu prva doći na požarišta jer su im i najbliža, stoga je njihva pomoć zaista velika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...