POVIJESNI REKORD Zračna luka Zadar prvi put ostvarila promet od 326.000 putnika u srpnju! Klišmanić: Već za desetak dana imat ćemo milijun putnika

U Zračnoj luci Zadar danas imaju razloga za slavlje – ostvarili su povijesni rekord! Naime, prvi put u svojoj povijesti zadarska je Luka ostvarila promet od 326.000 putnika u jednom mjesecu.

Upravo toliko ih je zabilježeno sa zadnjim danom srpnja, a direktor Josip Klišmanić kaže kako im ova brojka donosi povećanje od čak 38 posto u odnosu na prošlogodišnji srpanj:

Izuzetno smo zadovoljni ovakvim rezultatima jer nam je ovo prvi mjesec u povijesti s preko 300.000 putnika. To znači da bismo već za desetak dana mogli ostvariti promet od milijun putnika, kazao nam je jutros Klišmanić.

I ove brojke stoga pokazuju da, unatoč prošlogodišnjem prometu od 1,1 milijun putnika, Zračna luka Zadar i ove godine grabi ka novim rekordima. Naime, promet u lipnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećan im je za gotovo 30 posto! A sada za gotovo 40 posto.

Klišmanić je i za rezultate u lipnju izrazio zadovoljstvo s obzirom da su brojke pokazale da se ni Europsko prvenstvo u nogometu nimalo nije odrazilo na promet unatoč činjenici što je Njemačka tada bila glavno odredište brojnih turista.

U lipnju smo imali 273.099 putnika, što je 29,46 posto više od lipnja prošle godine. Time nastavljamo s trendovima iz prethodnih godina s obzirom da smo ostvarili doista izvrsne rezultate. Do 30. lipnja kroz našu je Zračnu luku ukupno prošao 574.371 putnik, što je 57,15 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Očekujemo stoga promet i veći od planiranog s obzirom da smo na početku godine planirali rast od deset posto, no sudeći prema najnovijim podacima, promet će biti veći i od planiranog, a više ćemo znati nakon špice sezone. Europsko prvenstvo nam uopće nije naškodilo, a već u travnju imali smo 104,5 posto više gostiju nego prošle godine u istom mjesecu, a svibanj je bio 105 posto jači od lanjskog. S najnovijim povećanjem u lipnju od gotovo 30 posto stoga možemo reći kako nismo imali apsolutno nikakvih posljedica zbog nogometnog prvenstva, kazao nam je Klišmanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...