POTROŠEN I POSLJEDNJI EURO Pleslić: “Dovršen je roster KK Zadar za sljedeću sezonu!”

Navijači će novu momčad KK Zadar koju vodi Danijel Jusup, prvi put moći vidjeti 30. i 31. kolovoza u dvorani “Krešimir Ćosić” – na 19. Memorijalnom turniru “Tomislav Knežević”, na kojem će pored Zadra nastupiti još Šibenka, riječki Kvarner i Zabok.

Sportski direktor Denis Pleslić, ističe kako novaca za nova pojačanja – nema.

– Dovođenjem Amara Gegića u okviru postojećeg proračuna – dovršeno je slaganje rostera KK Zadar za sezonu 2024/25. Predviđeni proračun za slaganje seniorske momčadi, time je potrošen, govori Pleslić i nastavlja:

Prošlogodišnji rezultati ostvareni su s proračunom od 565 tisuća eura neto, dok je stvarna vrijednost igračima na košarkaškom tržištu iznosila oko 900 tisuća eura neto. Borili smo se u ABA ligi do same završnice – kada smo bili u utrci za četvrto mjesto. Uz to, KK Zadar je osvojio dva hrvatska trofeja – Kup Krešimir Ćosić i Prvenstvo Hrvatske. Ove godine proračun je povećan za osam posto i iznosio je 610 tisuća eura neto. Tri nositelja prošlogodišnjih odličnih rezultata Luka Božić, Dario Drežnjak i Arijan Lakić ostvarili su vrhunske financijske transfere, u novoj sezoni, napokon, nije cilj samo ostanak u regionalnoj ligi:

– Ciljevi su konkurentnost u ABA ligi te igranje u finalima hrvatskih natjecanja, dodaje i kako omladinski pogon radi odlično:

– Omladinski pogon sprema se već za novu sezonu i ekipiran je kvalitetnim trenerima, nakon lanjske sezone u kojoj su kadeti postali prvaci države, juniori srebrni, a pretkadeti brončani, roster seniorske momčadi KK Zadar je poznat, ali još nije poznato tko će biti posljednji, dvanaesti igrač u rosteru:

– Seniorskoj momčadi priključeni su juniori Toni Torbarina i Andro Mirčeta koji s Maratom Kosom konkuriraju za – dvanaesto mjesto u momčadi. Odluka o tome tko će biti 12. igrač bit će donesena do kraja pripremnog perioda, odgovorio je i tko je novi fizioterapeut prve momčadi:

– Prošlogodišnji fizioterapeut (Marko Štrbac, op.a.) – KK Zadar je napustio iz osobnih razloga te smo angažirali Šimu Gulana koji je ovaj tjedan počeo s radom, zaključio je Pleslić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...