POMORSKA NESREĆA Bilaver: Uprava Jadrolinije u kontaktu je s obiteljima, ponuđena im je sva moguća financijska pomoć

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver za javnost je danas u Zadru pojasnio pomorsku nesreću u Malom lošinju, u kojoj su poginula trojica djelatnika Jadrolinije:

Događaj nas je jako potresao i uznemirio. Nažalost, tri člana posade su izgubila život, četvrti je ozlijeđen i dobra je vijest da je njegovo stanje stabilno. Izražavam duboko žaljenje i sućut obiteljima poginulih članova posade. Mogu potvrditi da je Uprava Jadrolinije u kontaktu s obiteljima i da je u ovom trenutku ponuđena sva moguća financijska pomoć, pojasnio je Bilaver.

Svjesni smo interesa javnosti i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati rezultate istrage. Svima je u interesu da se istraga što prije dovrši te ako se utvrdi neki tehnički ili ljudski faktor da se u budućnosti spriječi. Jadrolinija ima dnevno 600 isplovljavanja s 57 brodova i s obzirom na toliki broj linija želimo poručiti da je ovo bio izolirani nesretni slučaj te da je naš sustav obalnog prijevoza siguran za putnike. Hvala svim djelatnicima Jadrolinije koji svoj posao obavljaju savjesno svaki dan, i po jakom vjetru i olujama, istaknuo je Bilaver na novinskoj konferenciji, dodajući kako istragu u Malom Lošinju provode Lučka kapetanija, Državno odvjetništvo i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...