POGINULI POMORAC JE IZ ZEMUNIKA Načelnik Ivica Šarić: Cijelo mjesto je u šoku, ovo je za nas velika tragedija!

Jedan od trojice poginulih pomoraca Jadrolinije na trajektu Lastovo je iz Zemunika Donjeg. Njegovi su sumještani u šoku, a načelnik Općine, Ivica Šarić, kaže nam kako još uvijek ne mogu doći sebi i vjerovati da se je ovo dogodilo:

Ovo je velika tragedija za naše mjesto. Iako je Denis živio u Zadru, svi ga znamo, stalno je ovdje dolazio. Krasan čovjek, ovo je veliki gubitak za naše mjesto, ne pamtim kada se ovako nešto dogodilo, kazao nam je načelnik Šarić.

Dodaje kako suosjećaju s cijelom obitelji kojoj su na raspolaganju za svaku vrstu pomoći, a to je najmanje što za njih u ovom trenutku mogu učiniti:

Želim im putem vašeg portala poručiti da smo svi uz njih kako bismo im olakšali ovu strašnu situaciju. Od jučer me je zvalo stotinu ljudi, pitaju me je li to stvarno naš Denis, a ja, na žalost, moram potvrditi da je to on. Cijelo mjesto sada priča o tome, ovo je velika tragedija, što da vam kažem? Ne možemo doći sebi, ali želim da obitelj zna da smo svim srcem uz njih, poručuje načelnik Zemunika Donjeg, Ivica Šarić.

O uzrocima nesreće u kojoj je stradao mještanin Zemunika, ali i ostala dvijica pomoraca, te jedan teško ozlijeđene, uskoro će se znati više. Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obznanilo je kako, sukladno Pomorskom zakoniku u slučaju pomorske nesreće ili pomorske nezgode Ministarstvo provode izvide pomorskih prekršaja, u skladu s odredbama propisa kojima se uređuje prekršajni postupak, radi otkrivanja i kažnjavanja počinitelja pomorskih prekršaja koji su u vezi s događajem pomorske nesreće ili nezgode. Istragu provode ovlašteni djelatnici Ministarstva i nadležne Lučke kapetanije.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...