PLIVAČKI MARATON PREKO-ZADAR Olujić: “Tko zna, možda rekord staze bude srušen!”

Sve je spremno za 52. Plivački maraton Preko-Zadar,  koji će se održati u ponedjeljak, 5. kolovoza – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Pliva se već utvrđenom stazom duljine 4.600 metara – sa startom s rive u Preku u 9 sati i ciljem na bazenu Kolovare.

– Trenutno smo došli do brojke od 183 prijavljena natjecatelja iz ukupno deset država – od čega je 132 plivača i 50 plivačica. Najstariji natjecatelj jest Ivica Čulina (1950. godište) član PK Jadera Zadar, a najmlađi Matej Sinovčić (2014.) iz PK Zadar. Pobjednici iz prošlogodišnje utrke neće nastupit jer naš maraton nije uvršten u Cro Cup, ali imamo mi svoje favorita. To su Šimun i Josip Bepo Srzić i Noa Kuman – možemo reći domaće snage! Radi se o jednom od najljepših plivačkih martaona na Jadranu, a to dokazuje i broj prijavljenih plivača. Nismo uvršteni u Cro Cup zbog velikog broja natjecatelja, uz to, teško je osigurati svima pratnju – jer zadarski kanal je dosta prometan. Rekord staze iznosi 49.19 – to je sjajno vrijeme, ako vremenske prilike budu dobre – nije isključeno ni da rekord bude srušen! Puno se Zadrana bavi plivanjem rekreativno –  svima im je izazov preplivati maraton Preko-Zadar, kazao je trener u PK Zadar, Željko Olujić.

– Za djecu uzrasta do 14 godina organizirat ćemo mini Aquatlon – na kojem će se plivati na stotinu metara i trčati 200 metara, kratko je rekao Ivan Karavida, trener u PK Zadar.

Nakon završetka maratona osiguran je ručak za sve natjecatelje u 12.30 sati – dok je proglašenje pobjednika zakazano za 12 sati.

Uz pehar, pobjednik maratona osvojit će i novčanu nagradu od 150 eura, drugoplasirani dobiva 100 eura, a trećeplasirani 50 eura.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...