OVISE O PRORAČUNU U Pučkoj kuhinji hrani se čak 320 Zadrana !

Proračunski korisnici dosad su, srećom, iz nužnih kvartalnih mjera Grada Zadra dobivali potrebu pomoć, no osim onog najnužnijeg, svi ostali projekti im stoje. Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb kojeg vodi pročelnik Mladen Klanac tako je izvijestio da je u prošloj godini pravo na korištenje Pučke kuhinje koristilo 320 osoba:

Od toga 272 osobe kuhinju je koristilo svakodnevno. Za 50 osoba koje zbog starosti ili iz zdravstvenih razloga nisu u stanju doći do Pučke kuhinje, te zbog mogućnosti zaraze korona virusom, ručak se dostavljao na kućnu adresu. Kad se sve uzme u obzir u Pučkoj kuhinji se tijekom jedne godine pripremi više od 100.000 obroka, navodi Klanac.

Napominje kako blagovalište i dalje ostaje u prostorima Caritasa, no kuhinja se seli u prostore Zadarske nadbiskupije, što ipak ipak ne bi trebalo dovesti do većih troškova za ovu aktivnost.

Sutra će se znati hoće li i Caritas i ostale udruge s područja zdravstva i socijalne skrbi dobiti sredstva iz proračuna s obzirom da su nam i u udruzi Duga koja skrbi o zlostavljanim ženama i djeci kazali kako im svi projekti stoje zbog obustave proračuna, no nimalo bolja nije ni situacija u udruzi Svjetlo koja čeka ugradnju lift-rampe za svoje teško pokretne članove.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...