OTVORIO DUŠU Arijan Lakić: “Hvala Danijelu Jusupu, čast mi je biti igrač Partizana!”

Kada je sezona završila, malo tko je mogao pretpostaviti da će Partizan napraviti tako radikalan potez i rastati se s cijelom momčadi, okrenuti novi list i krenuti u izgradnju momčadi od nule.

U navijački vjerojatno najzanimljivijem razdoblju godine, u pauzi između dvije sezone i dok traje prijelazni rok, jedno od prvih imena s kojima se povezivao “Parni valjak” bio je – Arijan Lakić. I to nije slučajno. Bio je jedan od najboljih igrača KK Zadar u prošloj godini, željan dokazivanja na višoj razini i uklapa se u sliku novog Partizana koji traži spoj mladosti i iskustva. Osvajač europskog zlata s juniorskom reprezentacijom Srbije dobio je poziv koji se ne odbija i priliku rasti na najvećoj sceni.

– Poseban je osjećaj, pogotovo jer sam došao u klub kao što je Partizan. Nakon onoga što se dogodilo na ‘Simfoniji’ – mogu reći da mi je privilegija i čast biti dio ove ekipe. Tek će poseban osjećaj biti kada istrčimo na parket, pred pune tribine,  govori Lakić za Mozzart Sport.

Teško da igrač može dobiti jači motiv ili vjetar u leđa od onoga što je viđeno na ‘Crno-bijeloj simfoniji’.

– Nakon ovoga što smo doživjeli, htio sam odmah uskočiti u opremu i odigrati utakmicu , smije se Lakić i nastavlja:

– Kad sam sve to gledao, nisam mogao vjerovati što se događa. I stvarno sam uživao. Kad vidite taj film, navijače, povijest kluba i sve ostalo, nema većeg motiva. Opet, razumijemo da je potrebna disciplina, da moramo puno raditi, da dođemo ranije i da treniramo više od svih ostalih. Rad, trud i želja najvažniji za ovu sezonu .

Nakon odličnih igara u Zadru, dobili ste poziv Partizana. Kako s ove distance gledaš na iskorak koji si napravio?

– Puno sam radio tijekom ljeta i vizualizirao sve ovo. Zamišljao sam kako će sve ovo izgledati, osjećao da će se sve to dogoditi. Vjerovao sam u svoj rad, trud i zalaganje, trudio sam se doći do ovog koraka. Kad sam dobio poziv od Partizana, kada je transfer završio, znao sam što mi je činiti, da sam na novom, velikom početku, ali je disciplina najvažnija .

Trener Danijel Jusup rekao je za Mozzart Sport da je zaplakao kada je čuo da odlaziš u Partizan. Vidjeli smo i da su tebe svladale emocije nakon osvajanja naslova, dojam je da ste stekli vrlo posebnu vezu?

– Tako je. Prije dvije godine nazvao me Danijel Jusup kad je bila jako teška situacija u Zadru. Kad dođeš, shvatiš da je sve to nešto novo, ali iznutra osjećaš da će biti teško. Ali, vjerovali smo u naporan rad i da, ako prođemo sve izazove zajedno, moći ćemo se veseliti, ‘slatko’ će doći na kraju. Tako je i bilo. Hvala treneru na lijepim riječima koje mi je uputio na odlasku. Mene je sve to pogodilo kad smo osvojili drugi naslov. Kad vidite što smo sve prošli, koliko je to bio težak put i rad, onda je sve još i slađe na kraju.

Nažalost, tvoju karijeru obilježila je teška ozljeda leđa – zbog koje nisi mogao igrati više od godinu dana. Uspio si se vratiti, ali si daljnji razvojni put gradio postupno. Kad se sada na sve osvrneš, koliko je bilo izazovno proći sve te korake?

– Gledajte, kada sam se vratio, nisam napravio korak natrag, morao sam se vratiti na početak. Bilo je jako teško, često razmišljam o tome jer znam gdje sam počeo i kroz što sam prošao da bih se vratio i ponovno igrao. To me tjeralo naprijed, nevjerojatna motivacija. Stalno ističem disciplinu, što je jako važno – ako želiš napredovati u životu i karijeri.

Sada te čeka rad pod vodstvom najtrofejnijeg europskog stručnjaka svih vremena…

– Privilegija. Velika je stvar raditi kod najboljeg europskog trenera u povijesti, jednog od najboljih na svijetu. Gledaš svaku utakmicu, stalno pratiš, od djetinjstva i shvatiš koliko je on zapravo veliki trener. Sada ga upoznajem kao trenera i čovjeka, vidi se da je najveći! Jedva čekam da radimo zajedno cijelu sezonu i da surađujemo što duže.

Zna se da su pod vodstvom Željka Obradovića – naslovi obaveza te da se ne priznaje ništa manje od finala.

– Zato sam svjestan da me u Partizanu čeka još veći posao, još teži rad, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju, zaključuje Lakić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...