OI PARIZ 2024: Danas dva velika hrvatska aduta love medalje! Pogledajte raspored

Stigli smo do desetog dana Olimpijskih igara u Parizu. Podijelile su se brojne medalje u raznim sportovima i ostale su same završnice gimnastike, atletike i momčadskih sportova. Hrvatski diskaš Martin Marković prvi će na zadatak u Francuskoj tijekom ponedjeljka. Markovića od 10.10 sati očekuju kvalifikacije u bacanju diska i nadamo se da će imati sreće na bacalištu.

Nakon Markovića u deveti i deseti plov će Ruskinja Elena Vorobjeva koja plovi pod hrvatskom zastavom. Vorobjeva je tijekom nedjelje zauzela odlično osmo mjesto od ukupno deset koja voda u plov za odličje. Na more kod Marseilla otisnut će se i Martin Dolenc u disciplini formula kite. Inače je jedan od glavnih kandidata za odličja, no loše je startao i morat će se popraviti.

Potom slijedi prvi od dva centralna događaja dana. Aurela Benovića su, slobodno se može reći, suci zakinuli za olimpijsko odličje pa će Tin Srbić u 13.33 kao ipak renomiranije ime među sucima u gimnastičkim krugovima u pohod na odličje na preči.

Tijekom poslijepodneva u deveti i deseti plov kreće i Filip Jurišić, dok u 18.30 sve ljubitelje vaterpola očekuje posljednji susret Hrvatske u skupini, protiv SAD-a.

Nastupe hrvatskih sportaša zaključit će Sandra Elkasević u finalu bacanja diska od 20.30. Zlatna iz Londona i Rija pokušat će do nove olimpijske medalje, protiv najveće konkurentice, Amerikanke Valarie Allman.

Obilje akcije tijekom dana događat će se u atletici gdje se održavaju i kvalifikacije u 400 metara s preponama, kao i skoku s motkom za žene. Na rasporedu je i finale motke u muškoj konkurenciji gdje je Duplantis istaknuti favorit za zlato. Također, žene će trčati polufinale na 200 metara, kao i finale na 800 metara. Tijekom dana odvijat će se razni okršaji u hrvanju, a gledatelji vaterpola će moći uživati u susretima Mađarske i Srbije, Grčke i Italije, Francuske i Španjolske…

Raspored hrvatskih sportaša:

10.10 sati (atletika) Martin Marković, disk, kvalifikacije
12.15 (jedrenje) Elena Vorobjeva, ILCA 6, 9.-10. plov
12.23 (jedrenje) Martin Dolenc, formula kite, 5.-8. plov
13.33 (gimnastika) Tin Srbić, preča, finale
14.45 (jedrenje) Filip Jurišić, ILCA 7, 9.-10. plov
18.30 (vaterpolo) Hrvatska – SAD, skupina A, 5. kolo
20.30 (atletika) Sandra Elkasević, disk, finale

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...