NOVI DETALJI STRAŠNE NESREĆE NA TRAJEKTU LASTOVO Poginuli kormilar bio je iz Zadra, drugi kormilar i vođa stroja s područja Splita

Dva poginula pomorca sa splitskog su područja, a jedan sa zadarskog, potvrdili su iz Jadrolinije. Pritom su vođa stroja i kormilar  s područja Splita, a drugi kormilar s područja Zadra. Prvi časnik palube teško je ozlijeđen, te je helikopterom prevezen u KBC Rijeka odakle javljaju da je njegovo stanje u ovom trenutku stabilno.

Za Dnevnik.hr izjavu je dao predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta rekavši da su u kompaniji duboko potreseni ovim tragičnim činom.

– Moja je sada prvenstveno zadaća da izrazim duboku sućut obiteljima stradalih. Troje naših pomoraca je smrtno stradalo, vođa stroja i dva kormilara, a četvrti koji je ozlijeđen s helikopterom je prevezen  u KBC Rijeka i imamo prvu informaciju  da je stabilno i to je ono  sve što mi možemo sada reći. Izuzetno nam je žao  i svi smo duboko potreseni. Dvoje pomoraca su iz predjela Splita,  jedan iz Zadra. To je sve što smo sada saznali. Očevid je u tijeku i mi  smo ovdje, evo, stigli  dati podršku ostaloj posadi  i zapovjedniku i pratimo tijek događaja.  Svima ćemo pomoći, svim mogućim sredstvima,- kazao je Sopta no stanje Jadrolinijine flote i samog trajekta Lastovo nije htio pretjerano komentirati samo kratko kazavši kako dosad s istim nije bilo problema.

U narednim danima, kazao je, pričat će se i o odgovornosti, no danas je, dodao je, dan za tugu i sućut. Čuo se, kaže, s obitelji pomoraca te će s njima osobno razgovarati, a na zgradu Jadrolinije izvjesit će se crna zastava.

Napomenimo samo kako će od sutra trajektnu liniju 401 Zadar(Gaženica) – Ist(Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M.Lošinj preuzeti trajekt Vladimir Nazor s polaskom iz luke Zadar(Gaženica) u 09:30 sati, a od utorka 13.08.2024. linija će biti na rasporedu od 9 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...