NESTAŠICA VODE Bulić: Riječ je o nemaru prema Benkovcu, direktor Matek nije niti odgovorio na naš dopis, već se izderao na direktoricu Vodovoda!

Situacija s oskrbom vode u zaleđu Zadra postaje sve teža. Redakcija našeg portala i jutros je zaprimila pozive mještana Ravnih kotara ogorčenih redukcijama vode. Zbog ovog iznimno tešog stanja, ne samo za mještana Kotara, već i goste koju ne mogu razumjeri da na ovakvo ekstremnim vrućinama nemaju vodu, razgovarali smo s gradonačelnikom Benkovca, Tomislavom Bulićem.

No, on otvoreno kaže kako problem nisu samo ljetne temperature i povećana potrošnja, već i – nemar zadarskog Vodovda prema gradu Benkovcu:

Glavni dobavni pravac vode nam je iz Zrmanje, Kakma nam radi, ali zbog starog cjevovoda prema Benkovcu možemo pumpati samo određene količine vode. Kožlovac nam je na minimumu, a Zadar nas ograničava u količini pumpanja, što nam je ključno za održavanje sustava. Mi jednostavno na ovaj način ne možemo funkcionirati, upozorava Bulić.

Napominje kako su razlog ovakvoj situaciji visoke temperature i veća potrošnja vode, međutim, ističe i drugi razlog – loše održavanje vodovodne mreže:

Po informacijama koje imam, Vodovod Zadar dosta loše održava mrežu zbog nedostatka ljudi. Imaju velike gubitke i to dolazi do izražaja u ovakvim situacijama velike potrošnje. Poslao sam dopis direktoru Vodovoda, međutim, tretman je sličan kao i u Domu zdravlja, što je neprihvatljivo, nepodnošljivo i van svake pameti, poručuje gradonačelnik Benkovca, razočaran komunikacijom zadarskog Vodovoda:

Riječ je o nemaru prema gradu Benkovcu! Direktor Matek nije niti odgovorio na naš dopis, već je nazvao direktoricu Vodovoda u Benkovcu i izderao se na nju, jer on nikad civilizirano ne odgovara, samo ide s pozicije sile, kaže Bulić.

Bit će zanimljivo pratiti što na ove optužbe kažu u zadarskom Vodovodu koji je ovih dana pod povećalom javnosti  zbog nestašica vode i istodobnih velikih gubitaka usljed pucanja cijevi po zadarskim kvartovima koji se danima ne saniraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...