NE ODUSTAJU Nakon što su afro “frizerke” otjerane s Kalelarge, evo ih na plažama!

Zadarski frizeri nedavno su ustali protiv frizerki iz afričkih zemalja za koje su očito procijenili da su im konkurencija. Ali nelegalna. Iako ove žene usluge pletenja pletenica rade samo po sezoni, a neke i samo po par dana, zadarski frizeri reagirali su na njihovo pružanje usluga usred grada poručujući kako im oduzimaju dio zarade.

Obrtnicima je, naravno, problem to što oni za svoj obrt moraju ishodovati sve dozvole, plaćati državi porez i ispunjavati sve tehničke uvjete, prije svega sanitarne, ukoliko neometano žele obavljati svoju djelatnost. Žene koje pletu pletenice na Kalelargi, iako ne rade ništa drugo, očito im oduzimaju dio mušterija, barem one koje žele afro pletenice jer ove se ne bave šišanjem, niti drugim uslugama.

No, frizerke iz zemalja s afričkog kontinenta dosjetile su se novoj lokaciji za svoj biznis te su se s Kalelarge preselile na – plaže. Zatekli smo ih na plaži Borik na kojoj su turistkinjama vješto plele ove sitne pletenice, no kada smo odlučili porazgovarati s njima, brzo su napustile svoja mjesta pod borovima i otišle na autobusnu stanicu.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...