NATJEČAJ Tko su zadarski suci i sutkinje pozvani na razgovor u DSV? Njih čak 16 želi na Općinski sud!

Snalazimo se kako najbolje znamo – rečenica je v. d. predsjednice Općinskog suda u Zadru, Jadranke Nižić-Peroš, iz intervjua našem portalu još ovoga ožujka, a koja zapravo najbolje oslikava entuzijazam na Općinskom sudu.

Naime, sutkinju Nižić-Peroš dočekao je velik posao nakon smjene dotadašnjeg predsjednika Marija Pešića optuženog za zlouporabu položaja i ovlasti te je sa svojim zamjenikom Davorom Dubravicom i djelatnicima suda krenula u kompletnu rekonstrukciju.

Bilo je tu puno posla, osobito na Zemljišno-knjižnom odjelu na kojemu je i bilo najviše zaostataka. No, netko je prepoznao ovaj trud te za Općinski sud u Zadru raspisao već nekoliko natječaja za popunu suda. Taj netko je, naravno, ministar uprave i pravosuđa, Ivan Malenica, koji je još u ožujku posjetio Općinski sud te i na taj način dao podršku velikim promjenama koje provodi novo rukovodstvo.

Državno sudbeno vijeće stoga je za idući tjedan zakazalo razgovore s kandidatima za zadarski Općinski sud, a među njima je čak 16-ero njih, od kojih neki apliciraju za rad u sjedištu suda, a neki za Stalnu službu Pag. Evo tko su kandidati: Maja Poprženović, Iva Peričić Pejar, Nataša Đaković, Nikola Bilan, Željana Vidović Labor, Danijela Števanja, Jano Malovac, Božana Mihalj, Petra Kaštropil, Nikolina Grancarić, Antea Barešić Lukić, Senia Bušljeta, Srečko Puhek, Vera Miočić, Marija Knez i Neva Lukin.

Nakon izbora novih sudaca, kadrovska sistuacija na zadarskom Općinskom sudu konačno će biti bolja s obzirom da nam je i v. d. predsjednice, Jadranka Nižić-Peroš, u ožujku kazala kako prema odluci ministra pravosuđa imaju pravo na 53 suca, a njih ima 41. Dakle, rade s 12 sudaca manje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...