NARODNI MUZEJ ZADAR Večer u Muzeju- za ocjenu 10! Povijest, kultura, kreativnost, stručnost, izvrsnost, gastronomija…

Besplatnim razgledavanjem izložbi i prigodnim programom u petak navečer Narodni muzej Zadar čestitao je svim građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, koji slavimo 5. kolovoza.

Prostor II palače – Kneževa i Providurova palača bili su idealan ambijent za druženje građana koji su između 18 i 21 sat mogli uz stručno vodstvo uživati i upoznati djelić povijesti Zadra, otkriti ponajbolje hrvatske umjetnike odmoriti se uz istomini postav…

Tako su domaći i turisti upoznali dio duge povijesti grada Zadra kroz izložbu Šest salonskih priča. Uz podršku kustosa Hrvoju Pericu, razdoblja grada složilo se u ambijente povijesnog i kulturnog značenja koja govore o životu njegovih građana. Izložbu Jedan Svijet, pratila je viša kustosica Nevena Štokić. Kolekcija umjetnina iz postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti predstavlja nam  jedinstven uvid u 180 godina hrvatske umjetnosti. Nevena je svoj stručni obol dala i Izložbi Godišnji odmor, jubilarnoj izložbi zadarske fotografkinje Mare Milin kojom prestavlja opus svog djelovanja kroz izuzetno bogatu kreativnu karijeru dugu 30 godina.

Druženju u Narodnom muzeju Zadar priključio se i Zavičajni klub Janko Mitrović sa svojim čuvenim bukovačkim prisnacem, autohtonim jelom Zadarske županije, koji se naravno mogao i degustirati. Djelić toga kako je divno bilo- u foto galeriji ispod našeg teksta… (PL/LV)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...