Dodaju da je policijska profesija posvećena najvišim standardima etičkog i profesionalnog ponašanja, a policijski službenik postupa savjesno i profesionalno te izbjegava svaku mogućnost sukoba interesa i diskriminacije.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Igor Peternel u četvrtak je na Facebooku napisao da DP u MUP-u ima državnog tajnika te da kao Klub zastupnika čiju politiku njihov dužnosnik treba provoditi od njega traže i očekuju “da se politički založi protiv eventualnih sankcioniranja bilo koga od posjetitelja koncerta naših uvaženih glazbenika u Imotskom”.

Pritom je osudio i poruku predsjednika Zorana Milanovića da ustaška obilježja nemaju mjesta u RH, nazvavši to “do sada nezabilježenim i potpuno ispolitizirani napadom” na glavne aktere i desetke tisuća sudionika proslave obljetnice Oluje u Imotskom.

Milanović je u srijedu poručio da “ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom 6. kolovoza, prije i tijekom koncerta – nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj, prenosi N1.