MJEŠTANI TINJA PREKLINJU ZA POMOĆ Očajni smo, na ovim paklenim vrućinama mi smo bez vode, a u Vodovodu nam kažu neka sagradimo gusterne!

Redakcija našeg portala zaprimila je potresno pismo mještana Tinja koji mole za pomoć jer su već – danima bez vode! U njihovo ime obratila nam se gospođa Ana Nonković koja svoje obraćanje započinje ovim riječima:

Poštovani, javljam se iz malog sela Tinj za koje ste možda čuli jer odavde potječu reprezentativac Martin Erlić i ministar europskih fondova Šime Erlić. Javljam Vam se iz razloga što u današnje vrijeme imamo problema s nedostatkom vode. Dakle, već danima u popodnevnim satima i navečer nemamo vode i to je problem koji traje već godinama. Tinj je selo u kojem se ljudi bave poljoprivredom te se nakon dolaska iz polja ne mogu okupati. Evo, dok Vam ovo pišem nemamo vode ni za piće jer nas nisu obavijestili kao i inače, a trgovine u selu ne rade. Grad Benkovac ne poduzima ništa po tom pitanju, a kad ih zovemo zašto nemamo vode, uopće nisu upućeni u ništa i nemaju odgovore na naša pitanja. Nadamo se da ćete nam vi pomoći jer smo više očajni i ne znamo kako i na koji način da nas se čuje i shvati ozbiljno. Jedino nam preostaje da napravimo prosvjed iz jada i nemoći, kazala nam je gospođa Nonković, dostavljajući i fotografiju suhih slavina.

Napominje kako smo im jedina nada te da su zbog ovog problema kontaktirali i direktoricu Vodovoda i odvodnje u Benkovcu, Boženu Ljutić.

Ona nam je rekla da jednostavno nema rješenja za naš problem te da se moramo strpiti, a razlog zašto nemamo vode je taj što ostali stanovnici previše troše te je pritisak vode takav da ne može doći do nas. Zamislite u današnje vrijeme dok su ovakve vrućine biti svakodnevno bez vode, nemati mogućnost obavljanja svakodnevne higijene. Doslovno svaki dan strepimo hoće li ujutro biti vode da se možemo spremiti na posao, ili kad se vratimo kući s posla hoće li biti vode da se možemo otuširati, kaže gospođa Ana.

Ističe da su direktoricu Vodovoda zamolili za sastanak, no da je ona to odbila jer nema rješenja za njihov problem, osim da se strpe. Mještanka Tinja tvrdi i kako joj je direktorica rekla da se mogu ići tuširati kod rođaka ili neka sagrade gusternu:

Evo, ja Vas još jednom molim da nam pomognete da se čuje za naš problem, pa eto da bar na neki način dokažemo da nismo toliko nebitni i nemoćni. Trenutno dok Vam ovo pišem čekamo da dođe voda kako bi mogli oprati posuđe, robu i uhvatiti vode u slučaju da opet sutra ne budemo imati jer nikad nas nitko ne obavijesti da nećemo imati vodu. Nekad se znamo međusobno šaliti da sreća naša pa kod nas nema požara jer mi se ne bi imali čime obraniti s obzirom da nikad nemamo vode. Nadam se da ćete nam pomoći jer stvarno više ne znamo što da učinimo i kome da se obratimo, kaže nam Ana Nonković.

Odmah smo, naravno, nazvali benkovački Vodovod i odvodnju te od prozvane direktorice Božene Ljutić zatražili pojašnjenje ove situacije. A evo što nam je izjavila:

Radi se cjevovod kroz Polaču i prilikom izvođenja radova bilo je potrebno povremeno, jučer i danas, zaustavljati vodu. O tome smo dali obavijest, izvođačima se je nešto malo zakompliciralo, pa se je produljilo, a danas je prema obavijesti, dva-tri sata bio prestanak vodoopskrbe. Završili su i pustili vodu, a ovo je uobičajeno kada se izvode građevinski radovi, kaže direktorica Ljutić.

Na pitanje jesu li mještanima osigurane cisterne s vodom, odgovara kako to nije potrebno jer voda nije obustavljena dulje od 24 sata, a na primjedbu da mještani kažu kako stalno imaju nestašice vode, demantira navode i kaže:

U Tinju ima jedan problematičan dio koji je na brdu i upravo radi njih i radimo novi cjevovod da bi njima sutra bilo bolje. Radovi su pri kraju i nadamo se da će, kada sve završi i dobijemo uporabnu dozvolu, svi biti sretni, poručuje direktorica.

No, čini se da neće jer Ana Nonković kaže kako ovo što tvrdi direktorica Vodovoda nije točno jer da vode nemaju svakoga dana:

Ovako je od početka ljeta i to možemo dokazati! Ima nas 50 koji će izaći pred medije i to reći. Vode nemamo, a ako dođe, onda je to u ponoć ili ujutro oko šest nešto malo i onda je opet nemamo cijeloga dana. Dakle, mi smo konstantno bez vode! – poručuje nadležnima gospođa Nonković u ime mještana Tinja.

Bit će zanimljivo pratiti razvoj ove situacije, odnosno hoće li mještani Tinja po ovim paklenim vrućinama konačno dobiti vodu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...