METEO ZADAR Danas i sutra – malo sunce, malo naoblaka, idući tjedan i kolovoz- vrućinama i suši nema predaha……

Pretežno sunčano, tako nas je jutro dočekalo u subotu kad je u pitanju – Zadar!

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ali ne i posve stabilno, prevladavalo je i diljem zemlje danas. Pa ipak- uz više oblaka još lokalno malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito popodne u Dalmaciji, prognoza je DHMZ-a. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 °C, u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža.

Povremena i umjerena naoblaka neće zaobići ni ZD područje već u prvoj polovici dana. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne su izgledni i lokalni pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, popodne uz obalu i jugozapadnjak, ali uz pljuskove vjetar može biti prolazno jači, najviša dnevna temperatura od 30 do 33 °Celzija.

A sutra? Djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano. U unutrašnjosti poslijepodne više oblaka uz lokalno malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, najvjerojatnije u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima. Vjetar uglavnom slab, na istoku RH popodne ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 20 i 25 °Celzija. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 Celzijeva stupnja.

Donosimo i vremensku prognozu meteorologa N1– Bojana Lipovšćaka.

Tijekom dana umjeren razvoj dnevne naoblake tako da je uglavnom u gorskim krajevima moguć pokoji pljusak s grmljavinom, puhat će slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverac. Na sjevernom Jadranu i na Kvarneru slaba bura koja će poslijepodne skrenuti na maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 27, na Jadranu do 33 Celzija. Temperatura mora od 22 do 27C, ultraljubičasti indeks visok i vrlo visok danas. U nedjelju – pretežno sunčano poslijepodne, slab do umjeren razvoj dnevne naoblake u sjeverozapadnim gorskim krajevima unutrašnjosti. Uz rijeke i doline unutrašnjosti ujutro je moguća kratkotrajna magla. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 15 do 19, na Jadranu oko 22. Najviše dnevne u unutrašnjosti od 24 do 28, na Jadranu oko 32Celzija.

Da će u subotu biti djelomično sunčano s promjenjivo naoblakom, navodi i Dalmacija Danas. Lokalno će biti slabih pljuskova s grmljavinom, ali ponegdje u Dalmatinskoj zagori može pasti desetak litara kiše po metru kvadratnom, ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju tramontana i zapadnjak. Navečer je moguća umjerena bura koja podno obalnog gorja može biti s jakim udarima. Jutro malo toplije, danju većinom od 28 do 34°C u najtoplijem dijelu dana. Nedjeljaće ponovno biti pretežno sunčana i suha. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura koja podno obalnog gorja može biti pojačana, danju vjetar zapadnih smjerova koji će popodne na moru srednje i južne Dalmacije prolazno biti umjeren do pojačan. Ponovno će biti malo toplije kada je u pitanju temperatura zraka.

Vrlo slično bit će u prvom dijelu sljedećeg tjedna.

Ukratko, ljeto se nastavlja  i -u kolovozu, a zasad nema naznaka promjene vremena koja bi nam donijela tako željenu kišu i barem mrvu malo trajnijeg osvježenja… (PL)

Evo kakvo nas vrijeme čeka u idućih sedam dana:

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...