KRITIKA REPORTERA Čulina: “Jusup se nikome ne ‘uvlači’, znam osobe koje su ‘mlatile praznu slamu’ u KK Zadar i politici!”

Legendarni sportski radijski komentator Drago Čulina (80) – u čijim su maestralnim prijenosima uživale generacije košarkaških zaljubljenika subotom navečer, osvrnuo se na – ne baš najbolje stanje u KK Zadar.

Kubura iz Beograda, Pezzi iz Splita, Kamenjašević iz Sarajeva, Mikuličin iz Šibenika, Dodig iz Zagreba, Stefanović iz Čačka, Kokolj iz Podgorice…a u studiju Ivo Tomić. Kad bi se šjor Drago uključio u program iz ‘pakla’ dvorane Jazine – tranzistori bi ‘proključali’ od silnog naleta njegovog dinamičnog i energičnog glasa. Nažalost, takvih radio-komentatora više nema…

– Razočaran sam, strašno je to što se događa u KK Zadar. Kao da netko namjerno želi – razbiti jednu lijepu priču! KK Zadar u protekle dvije sezone pod vodstvom Danijela Jusupa jest – doista jedna izvanredna priča. Mišljenja sam – da se Jusup nije postavio iznad svih u Klubu, jednostavno, KK Zadar nema dobar odnos prema čovjeku koji je od svih trenera do sada – napravio za Zadar najviše. Normalno jest – da se Jusupu ponudi novi ugovor za sljedeću sezonu, ali to nije napravljeno. Naime, radi se o treneru – koji želi stvarati temeljito. Mislim kako Jusup takvim potezom nije htio zaštititi sebe, već dignitet zadarske košarke jer je poznat kao pošten i iskren čovjek, ali i veliki košarkaški stručnjak. Nije osoba koja se nekome ‘uvlači’ i koja ljudima ide ‘niz dlaku’, osvrnuo se i na Nadzorni odbor KK Zadar:

– Politika se miješa u rad Kluba. Mnoga imena koja prolaze kroz Nadzorni odbor meni su nepoznati ljudi, ako su meni nepoznati – onda su nepoznati i velikom dijelu sportske javnosti. To znači – da se ne radi o ljudima koji bi trebali biti zaslužni voditi instituciju kao što je KK Zadar. Znam nekoliko osoba koji su bili u politici gdje su ‘mlatili praznu slamu’, a koju su nastavili ‘mlatiti’ i u Klubu. Ne želim spominjati njihova imena jer mi je to gadljivo! Ljudske institucije moraju ući u KK Zadar, a ne osobe koje nemaju nikakva ljudska, politička i druga značenja, zaključuje Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...