KONAČNO ĆE ODMORITI Krpina: Kiša nam je pomogla, požari će se primiriti barem koji dan

Iako ne vole da ih se zove herojima jer “samo rade svoj posao”, kako nam kaže i zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Vladislav Krpina, oni su doista junaci mnogih priča koji su obranili naše domove.

Naime, proteklih se dana pod ekstremno visokim temperaturama u okolici Zadra zaredalo više požara, a neki od njih opasno su se približili i kućama. Uz pomoć zračnih snaga, zadarski vatrogasci dali su sve od sebe i sada bi konačno mogli predahnuti s obzirom da je kiša namočila zemlju i suho raslinje.

Naime, meteorolozi za idući tjedan najavljuju novi toplotni val, stoga im je ovo zatišje došlo kao naručeno za barem kratkotrajni odmor:

Naši su djelatnici i sinoć dežurali na požarištu na Bokanjcu, pri čemu nam je kiša, naravno, pomogla. Zemlju i nije baš natopila, ali računamo da bi se požarna situacija mogla primiriti barem koji dan jer trava, ukoliko je vlažna, neće gorjeti. Međutim, kiše i nije nešto puno palo, a za drugi su tjedan opet najavljene visoke temperature, čak i do 35 stupnjeva, pojašnjava Krpina.

Naime, zadarski su vatrogasci izvrsno odradili sezonu s obzirom na visoke temperature i niz požara koji su zahvatili zaleđe, a na pitanje jesu li imali dovoljno ljudi, Krpina nam kaže:

Zadnjih nam se dana zaredalo nekoliko požara, ali smo ih odradili bez problema. Na terenu je bilo dosta vatrogasaca, a u pomoć su nam stizala i dobrovolja vatrogasna društva okolnih mjesta, zbog čega nismo morali dizati naše rezervne snage od kuće, zaključuje zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...