KOLAPS VODOOPSKRBE Što kaže Nadzorni odbor Vodovoda? Dujela: Vjerujemo da će Uprava društva uložiti potreban napor

Nakon kolapsa vodoopskrbnog sustava u Zadru, osobito u okolnim mjestima, te današnjeg zahtjeva za ostavkom direktora Vodovoda Zadar, HDZ-ova Tomislava Mateka, na kojemu izistira dio oporbe, komentar smo zatražili i od Nadzornog odbora ove gradske tvrtke.

Upit smo poslali predsjedniku NO-a, gradskom pročelniku za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertinu Dujeli, te dopredsjedniku NO-a Ivanu Mijoloviću, pročelniku za financije. Pitali smo ih smatraju li direktora Vodovoda, Tomislava Mateka, odgovornim za stanje u vodoopskrbi u Zadru i zaleđu s obzirom da stanovnici danima nemaju vodu.

No, zatražili smo i odgovor na pitanje jesu li istražili zbog čega voda u pojedinim dijelovima grada vrije i po desetak dana, odnosno je li u pitanju nedostatak radnika ili nešto drugo, s obzirom da za puknuća cijevi građani ipak odmah dojave. Evo što su nam odgovorili:

Nadzorni odbor Vodovoda u pravilu konkretno i pravovremeno reagira unutar preuzetih obveza. Nerijetko interveniramo predlažući segmente poslovanja u kojima postoji prostor za iskorak. Inzistiramo na unaprjeđenju komunikacije sa sugrađanima, korisnicima usluge opskrbe pitkom vodom jer pravovremena informacija istima omogućava i učinkovitiju intevenciju stručnih tehničkih službi. Vjerujemo da će Uprava društva uložiti potreban napor u nastavku turističke sezone u svladavanju svih prepreka, očekivanih, ali i onih uzrokovanih izvanrednim okolnostima, s ciljem podizanja razine kvalitete pružanja usluge, kao i u komunikaciji s javnošću i sugrađanima, na čemu inzistiramo kroz izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru poslovanja društva, stoji u izjavi NO Vodovoda.

Na žalost, u njemu nema odgovora o enormnim gubicima vode usljed puknuća cijevi za koje građani odmah dojave, ali djelatnici Vodovoda danima ne izlaze na teren. Onima koji su bez vode nije lako gledati kako voda šiklja iz cijevi, dok oni po ekstrenim vrućinama danima nemaju ni kapi.

Očitovanje o trenutnoj situaciji s nestašicom vode, kao i zahtjevu za ostavkom, zatražili smo i od direktora Vodovoda, Tomislava Mateka, no do objave ovog teksta nismo ga dobili, kao ni njegov odgovor na vrlo ozbiljne optužbe stranačkog mu kolege, gradonačelnika Benkovca, Tomislava Bulića.

Situacija s funkciniranjem vodoopskrbnog sustava očito je sve samo ne dobra, a Matekova šutnja tome nimalo ne dopronosi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...