KK ZADAR ‘UPALIO MOTORE’ Jusup: “Proračun je narastao samo osam posto, kratki smo s novcima!” Pleslić: “Ostalo nam je još 175 tisuća eura za dovesti tri igrača!”

Košarkaši Zadra večeras su u dvorani 3 ŠC Višnjik krenuli s pripremama za novu sezonu. Treneru Danijelu Jusupu na prvom treningu odazvali su se Lovro Mazalin, Krševan Klarica, Antonio Sikirić, Mate Kalajžić, Jan Rebec, Dominic Gilbert, Renato Serdarušić i momak iz zagrebačkog Bosca, 18-godišnji bek-šuter Marat Kos. Kapetan Marko Ramljak i Karlo Žganec – pripremama će se priključiti sljedeći utorak.

Po običaju krećemo ranije s pripremama jer nam je to bitno iz razloga da što prije počnemo s radom. Roster je za sada takav kakav je, ali još smo u potrazi za novim igračima. Proračun je ionako bio mali, narastao je samo za osam posto, dok su cijene igračima skočile i do 30 posto. Bit ćemo insuficijentni što se igračkog kadra tiče, ali s radom ćemo to pokušati nadomjestiti i pokušati biti što bolji. Trebaju na još trojica igrača, od čega sigurno dvojica na centarskim pozicijama, ako bude novca treći igrač bi bio na vanjskoj poziciji. Stvarno smo kratki s novcima, bit će ‘čupavo’! Ciljevi? S obzirom na proračun kakav je sada – neće biti lako. Postoji li šansa da ostane Drežnjak? Ne postoji. Lani su neki rekli da trofeji nisu bitni, ali borit ćemo se i dati sve od sebe – pa ćemo vidjeti gdje ćemo stići. Momčad je slabija nego prošle sezone jer nema Božića, Lakića i Drežnjaka – kojih je teško nadomjestiti. Idemo početi ispočetka neku novu priču, nemamo drugog izbora, kazao je Jusup.

Medijima se potom obratio sportski direktor – Denis Pleslić:

Pripreme ćemo odraditi u dvorani na Višnjiku, ali sudjelovat ćemo i na tri turnira. 30. i 31. kolovoza u Zadru na Memorijalnom turniru Tomislav Knežević, 6. i 7. rujna u austrijskom Oberlichtu uz sudjelovanje prvaka iz Austrije, Slovačke i Mađarske, 13. i 14. rujna u Širokom Brijegu, gdje će uz domaćina još nastupiti Split i Budućnost. Moramo popuniti roster s još tri igrača. S jednim vanjskim ekstra šuterskim igračem te s još dvojicom igrača, na poziciji 4 – koji bi imao dobar šut, i na poziciji 5 – kvalitetan skakač. Nadzorni odbor je odobrio proračun od 610 tisuća eura neto, ostalo nam je još 175 tisuća eura za dovesti još trojicu igrača. S takvim rosterom želimo održati kontinuitet u ABA ligi i biti u finalima Kupa Krešimir Ćosić i Prvenstva Hrvatske. Pokušat ćemo sve kako bi složili roster koji će zadovoljiti navijače Zadra, ali nije lako – jer su cijene igračima na tržištu ekstremno porasle. Marat Kos je junior, razvojni igrač, proći će s nama pripreme pa ćemo odlučiti. Razgovaramo i s Manuelom Dundovićem – koji je bio naš reprezentativac U-20, kako bi se priključio seniorskoj momčadi, zaključio je Pleslić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...