KK Zadar pobjednik 19. Memorijalnog turnira “Tomislav Knežević”, Amar Gegić proglašen MVP igračem i najboljim strijelcem

ZADAR – ZABOK 74:59 (24:21, 13:9, 20:22, 17:7).
ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić.
Gledatelja: 400.
Memorijal “Tomislav Knežević”: Finale.
Suci: Josip Modrić, Josip Strikić, Ivan Hajduk.
ZADAR: Kos, Dundović, Gilbert 16, Rebec 8, Ramljak 18, Klarica 8, Gegić 17, Žganec 7, Kalajžić.
ZABOK: Karahodžić 3, Cvitanović 17, Cinac 7, Lužaić 7, Rajčić 8, Savić 7, Črnjević 5, Sikirić, Bistrović 2, Borovčak 3.

Iako nije bio u kompletnom sastavu – nedostajali su lakše ozlijeđeni Amerikanac Tyler Wahl, Lovro Mazalin i Domagoj Proleta, dok Mate Kalajžić nije ni ulazio u igru iako je bio u zapisniku. Zadar je prikazao bolju igru nego jučer i sasvim zasluženo osvojio – 19. Memorijalni turnir “Tomislav Knežević”.

Raspoloženi su u prvom poluvremenu u momčadi Danijela Jusupa bili  – Dominic Gilbert i Marko Ramljak koji su najzaslužniji za vodstvo 24:16 u 10. minuti. Uslijedilo je opuštanje u domaćim redovima – što Zabok koristi i radi seriju 0:10 – za gostujuće vodstvo 24:26 u 13. minuti.

Dodajmo, kako je Amar Gegić u prvom poluvremenu ubacio samo 4 poena, iako se trudio..

Na veliki odmor otišlo se vodstvom Zadra 37:30.

U nastavku se probudio Gegić koševima sa distance – Zadrani su se poigravali s gostima iz Zaboka i u 37. minuti imaju i 2o koševa viška – 72:52.

Razlika u kvaliteti bila je evidentna i domaća momčad jest – prema očekivanjima osvojila Memorijal “Tomislav Knežević”.

– Ovu smo utakmicu po meni odigrali smirenije, koncentriranije, povezanije nego jučer, bez obzira što smo danas nastupili bez Kalajžića i Prolete. Bilo me je strah kako će to izgledati jer nas je malo, četvrta nam je utakmica u tjedan dana, ali hvala Bogu nitko se nije ozlijedio. Izvukli smo ovo, mislim da se vidi napredak u odnosu na jučerašnju utakmicu. Vjerujem da ćemo kroz nekoliko danas sanirati ozljede, Mazalinova je bila ozbiljnija ali oporavak se privodi kraju, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup.

– Bio je ovo dobar početak za nas kao momčad. Naravno, utakmice će nam dobro poslužiti da vidimo što nismo dobro radili i u tim segmentima napredujemo, te da radimo i dalje ono što dobro radimo. Imamo male ozljede, nadam se da ćemo to riješiti do sezone i u nju ući spremni za neke dobre stvari. Dosta puta sam igrao ovdje i bio dobro prihvaćen. Sada sam prvi put istrčao kao igrač Zadra, znam koliko znači zadarska publika i vjerujem da ćemo naći dobru sinergiju. Moramo ići dan po dan, utakmicu po utakmicu i doći na ono što želimo, kazao je košarkaš Zadra, Amar Gegić.

U utakmici za 3. mjesto košarkaši riječkog Kvarnera pobijedili su Šibenku rezultatom 84:73. Do pobjede su ih predvodili Paolo Marinelli s 22 poena i Marijan Čakarun sa 14 poena i čak 14 skokova. Kod Šibenčana je najefikasniji bio Josip Badrak s 15 postignutih poena.

Amar Gegić proglašen MVP igračem, te je dobio nagradu “Zoran Veselinović” – u spomen i zahvalnost dugogodišnjem organizatoru ovog turnira. Gegić je ujedno bio i najbolji strijelac turnira sa 43 postignuta poena.

KK Zadar će u petak i subotu, 6. i 7. rujna – sudjelovati na turniru u austrijskom Oberwartu – na kojem će pored domaćina nastupiti još i mađarski KC Falco Szombathely i slovački Patrioti Levice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...