Kanaderi gase veliki požar na Žrnovnici, izbio je noćas kad je udario grom

Tijekom noći područje splitsko-dalmatinske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno grmljavinom i kišom koje je imalo za posljedicu nastanak većeg broja požara na otvorenom prostoru. Na Žrnovnici i jutros gori. Tamo je noćas požar gasilo stotinjak vatrogasaca s 30-ak vozila, piše Index.hr.

Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je prekinut. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Stobreč, i obrnuto.

Kanaderi gase požar na Žrnovnici

Sinoć u 22:44 sati stigla je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, Markovača. Požar je nastao na nekoliko lokacija uslijed udara gromova te je zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 107 vatrogasaca sa 32 vatrogasna vozila sa OP Split, Omiš, Kaštela, Trogir, Solin i Sinj. Tijekom jutra na intervenciji gašenja požara sudjeluju dva protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je aktivan, izvijestila je Vatrogasna zajednica.

Lokaliziran požar u Podstrani

Također u 22:44 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o dva požara uslijed udara groma na području Peruna, Gornja Podstrana. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno ne procijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 46 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Split, JVP Podstrana, DVD Podstrana, DVD Dugi Rat, DVD Omiš, DVD Solin i DVD Vranjic. Na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP i DVD Podstrana. Požar je lokaliziran u 00:20 sati.

Lokaliziran požar i u Planom

Oko pol sata iza ponoć došlo je do požara otvorenog prostora uslijed udara groma na Križnjaku, Plano. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno su bila angažirana 43 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir, DVD-a Kaštela, Mladost, Slatine, Okruk i Trogir. Požar je lokaliziran u 03:40 sati.

Ugašen požar na području Trogira

Oko sat vremena nakon ponoći ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora uslijed udara groma na području Trogira (Labin), Vilajica. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir i DVD Trogir. Požar je ugašen u 03:41 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...