KALACI BEZ AUTOBUSA Mještani frustrirani zbog neprohodne ceste i ignoriranja problema

Ovog tjedna smo zaprimili nekoliko žalbi od mještana zadarskog zaseoka Kalaci kako im autobus ne prolazi kroz mjesto još od lipnja. Mještani, pogođeni ljetnim vrućinama, sada su prisiljeni hodati gotovo pola sata do najbliže autobusne stanice u Gornjoj Slivnici.

Na naš upit zašto autobus ne vozi kroz selo i jesu li kontaktirali nekoga u vezi toga, mještani koji su nas kontaktirali ističu kako je njima rečeno da autobus ne može prolaziti kroz selo jer cesta nije adekvatno sanirana te grane drveća uz cestu udaraju od autobus. 

Cesta koja povezuje Kalace je raskopana od lipnja zbog radova Vodovoda. Iako su radovi zaustavljeni već neko vrijeme, cesta je ostala raskopana, ali prohodna, jer mještani i dalje svakodnevno prolaze svojim automobilima tim putem. U više navrata pokušali smo kontaktirati Vodovod i slali upite vezane za radove te sanaciju ceste, no odgovore nažalost nismo dobili.

Obratili smo se i prometnom odjelu Liburnije koji nam je rekao kako u toku dana šalju svoje radnike da pregledaju stanje ceste. Međutim, do trenutka objave ovog članka nismo primili povratne informacije.

Iz firme će dečki danas u toku dana poći tamo pa kad nam jave povratne informacije što je, onda ćemo znati malo više, kazali su nam iz prometnog odjela Liburnije.

Tko je odgovoran i kada će se problem riješiti, to su pitanja koja muče mještane ovog malog dalmatinskog mjesta koji već mjesecima s nestrpljenjem iščekuju povratak normalnog autobusnog prometa. Kada će se situacija napokon riješiti, zasad ostaje neizvjesno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...