JEDINSTVENA PRILIKA Želite učiti turski? Centar za strane jezike objavio je upise na tečaj!

Ljubitelji turskog jezika i kulture, ali i svi oni koji žele naučiti jedan neindoeuropski strani jezik, dobili su nesvakidašnju priliku! Centar za strane jezike Sveučilišta u Zadru otvorio je upise za učenje stranih jezika za građanstvo u sklopu programa za cjeloživotno obrazovanje. Tečajevi stranih jezika, među kojima se nudi i suvremeni turski jezik, počinju sredinom rujna, a zainteresirani građani mogu se upisati putem on-line prijavnice objavljene na internetskoj stranici Sveučilišta (KLIK na LINK!).

Upis se može izvršiti i u samom Centru za strane jezike, u Ulici Jurja Bijankinija br. 2. (tel: 023/400-433; e-mail: [email protected]).

Ove akademske godine, dakle, osim standardnog programa učenja engleskog, francuskog, njemačkog, španjolskog i talijanskog jezika, u ponudi je još i češki te – turski jezik.

Učenje turskog jezika, saznajemo u Centru, prvi put je uvedeno prošle akademske godine i pokazalo se kao pun pogodak. Kvota se brzo popunila i prva je generacija završila početni A1 stupanj turskog jezika.

Zato će se ove godine, neslužbeno saznajemo, što se tiče turskog jezika, ponovo ponuditi tečaj A1 razine, ali i razine A2 (napredni početnici) ukoliko prošlogodišnji polaznici žele nastaviti s učenjem ovog jezika.

Zanimanje za ovaj “egzotični” jezik, doduše, i ne čudi jer je turska kultura u posljednjih nekoliko godina, putem popularnih i vrlo gledanih televizijskih serija, privukla interes mnogih Hrvat(ic)a, ali osim toga, sve je veći interes hrvatskih turista za posjet ovoj euroazijskoj zemlji kao što je u stalnom porastu i interes turskih investitora za ulaganja u našoj zemlji.

U svakom slučaju, za svaku je pohvalu ovaj iskorak sveučilišnog Centra za strane jezike koji u svojoj ponudi građanima nudi sve širu lepezu mogućnosti glede učenja stranih jezika.

Svi koji uspješno završe tečaj stranog jezika, dobit će Potvrdu o završenoj razini prema ZEROJ-u.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...